Connect with us

ALGEMEEN

Politie waarschuwt: dit is waarom je altijd aluminiumfolie om je autosleutel moet wikkelen

Als je een relatief moderne auto hebt, is de kans groot dat je het van een afstand kunt ontgrendelen, soms zonder iets anders te doen dan er heen te lopen.

De keyless-functie betekent dat een bestuurder alleen in de buurt van de auto hoeft te zijn voor het centrale vergrendelingssysteem om de deuren te kunnen openen en de motor te kunnen starten.

Natuurlijk zijn er, net als bij alle technologie, valkuilen en problemen aan verbonden – dingen waar dieven hun best voor doen om te exploiteren.

Diefstallen van auto’s met deze nieuwe functie zijn in stijgende lijn gegaan.

Hier zijn enkele eenvoudige trucs waarvan we vinden dat iedereen het zou moeten weten als het gaat om bescherming tegen zogenaamde roofdieren …

Dieven die auto’s stelen.
Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen hoe het keyless-systeem werkt. In gewone woorden zit er een computerchip in je sleutel, een die een unieke code heeft die is gesynchroniseerd met het beveiligingssysteem van je auto.

In je auto zit nog een chip met dezelfde technologie en code. Wanneer de codes bij elkaar passen, geeft het de auto opdracht om de deuren te openen.

De meeste sleutels vereisen dat je je binnen 30 centimeter van je voertuig bevindt, waardoor het moeilijk wordt voor mensen om je auto te stelen voordat jij er bent.

Als je je auto echter op een openbare parkeerplaats parkeert, bijvoorbeeld in een winkelcentrum, kunnen dieven het radiosignaal van de sleutel versterken. Het is een relatief eenvoudige en effectieve manier om auto’s te stelen, en een waar dieven steeds beter in worden.

Volgens de Zweedse site ViBilägare zijn er zelfs mensen die woongebieden onderzoeken in de hoop auto’s te vinden met deze functie. Met hun technologie kunnen ze het signaal van de autosleutel in het huis vastleggen en vervolgens de auto ontgrendelen en meenemen.

Zodra de auto is gestart, is de sleutel niet meer nodig. Als er voldoende brandstof in de tank zit, betekent dit dat ze ver weg kunnen zijn van het plaats delict, soms voordat iemand merkt dat zijn voertuig gestolen is.

In een later stadium worden deze gestolen auto’s vervolgens ontmanteld en opnieuw gecodeerd met nieuwe sleutels.

Hoe ga je het tegen en wat kan je er aan doen?
De Duitse automobielorganisatie ADAC testte de methoden die door dieven werden gebruikt om de signalen van de contactsleutel te versterken. 22 automodellen van tientallen fabrikanten werden getest en elke ‘dief’ kon de auto ontgrendelen en wegrijden.

Door de sleutel echter in aluminiumfolie te wikkelen, kan je een barrière creëren die ervoor zorgt dat elektrische signalen en radiogolven tegengehouden worden.

Volgens de politie is het zo dat als de contactsleutel in folie is gewikkeld, is het voor dieven aanzienlijk moeilijker om het signaal op te vangen en je auto te stelen.

Als je zeker wilt weten dat het werkt, probeer dan naar je auto toe te lopen terwijl je sleutel in folie is gewikkeld en kijk of je auto nog steeds open gaat.

Zolang de sleutel verzegeld is, kan er geen signaal ontsnappen en je auto ontgrendelen.

Politietips
– Bewaar je sleutel in een gevoerde doos of folie om te voorkomen dat je signaal wordt versterkt door dieven.

– Als je twee auto’s hebt, zorg er dan voor dat je je ‘keyless’-autosleutel in de andere auto plaatst.

– Gebruik een stuurslot als je er een hebt. Het betekent dat de dief extra moeite moet doen, en soms is het genoeg om ze laten opgeven.

Lees verder

ALGEMEEN

Met dit natuurlijke middel is de groene aanslag op je tegels zo verdwenen!

Groene aanslag is binnen no-time weg!

Nu de dagen korter, donkerder en vooral ook veel natter worden, is groene aanslag een niet te vermijden kwaad. De mossen en algen verergeren hierdoor alleen maar en daardoor worden ze ook veel zichtbaarder. Het is een hardnekkig probleem waar veel mensen zich heel erg aan storen, maar hoe kom je ervan af?

De oplossing staat al in je keukenkastje!

Hogedrukreiniger

Veel mensen gebruiken chloorwater om van mos en algen af te komen. Helaas is dit heel slecht voor de natuur. Ook de hogedrukreiniger is niet aan te raden. Het werkt op weliswaar erg goed, maar helaas is dat plezier van korte duur. Daarbij wordt de structuur van de tuintegels aangetast door de enorme kracht van de hogedrukreiniger. Hierdoor worden de stenen poreuzer en ruwer, waardoor de mossen en algen juist extra veel grip krijgen.

Azijn
De beste manier om van je groene aanslag of te komen is: azijn.Veeg je terras of oprit goed en zorg dat deze zoveel mogelijk vrij is van bladeren en vuil. Vul een emmer met azijn en water (een liter azijn en een liter water) en schrob vervolgens de hele bestrating van voor tot achter. Spuit vervolgens het terras niet af en laat het water met azijn opdrogen. Doe dit het liefste op een zonnige dag, zodat het goed in je tegels kan trekken. In de weken daarna zal de aanslag verdwijnen. Zo simpel kan het zijn!

Lees verder

ALGEMEEN

Vrouw die een gigantische puist onder haar oksel uitknijpt wordt verzocht om medische hulp te zoeken

Puist-knijp-enthousiastelingen zijn blij achtergelaten nadat een vrouw een gigantische puist onder haar oksel uitkneep in een maag-kolkende online video – terwijl anderen haar aanspoorden om medische hulp te zoeken.

In de clip op de Instagram pagina zie je de vrouw, vermoedelijk afkomstig uit het VK, die met behulp van een tissue een gigantische puist uitknijpt voordat hij ontploft.

Maar de grove stroom witte pus leek voor sommigen niet voor genoeg teen-krullende beelden te zorgen, die hun teleurstelling uitten dat de video niet langer was.

‘Er moet hier een deel twee zijn’, schreef er een, terwijl een tweede het grapje maakte: ‘Ik vind dit absoluut geweldig, het is net als een baby.’

Terwijl sommige puist knijp-enthousiasten blij waren met de video, waren anderen er ronduit walgend over

Een derde voegde eraan toe: ‘What the f *** is this !? Waarom plaats je de rest niet!?!?, ‘Terwijl een vierde opmerkte:

‘Oh kom op wat een plagerij. Dit zou een geweldige worden. Ik zie dit veel te vaak op ouisten-pagina’s die ik volg.’

Een ander beval de puistjesknijper om ‘het weefsel te verplaatsen’, zodat ze een duidelijk zicht hadden op een grote explosie, terwijl de techniek van de vrouw verder werd dichtgegooid en grapte: ‘Ze heeft echt een slechte vorm. Geef me dat ding! ‘

Niet iedereen was echter tevreden met de inhoud van video want bij veel betrokkenen zou de vrouw hulp van een professional moeten zoeken.

‘Deze mensen zijn gek. Die situatie heeft een dokter nodig, ‘grapte de ander, terwijl een ander schreef:’ Dat lijkt mij een klus voor de dokter – en draag tenminste handschoenen. ‘

Een derde voegde eraan toe: ‘Dit is buitengewoon walgelijk. Ze moet naar een professionele arts / dermatoloog gaan of zoiets voor haar puistje. Voor de goede orde, het is helemaal niet gezond om je puistjes te laten ploffen – het bevat allerlei bacteriën. ‘

Ondertussen waren anderen gewoon in de war en vroegen zich af waarom de vrouw de puist zo groot had laten worden voordat ze er iets aan deed.

‘Ze had het moeten laten knallen toen het klein was,’ schreef een, terwijl een tweede commentaar gaf: ‘Waarom wachtte ze tot het zo groot was?’
En een teleurgestelde kijker merkte op: ‘Ik verwachtte een explosie.’

Lees verder

ALGEMEEN

Gevangenen krijgen eigen celsleutel en telefoon.

De maatregelen moeten de agressie onder gevangenen en de werkdruk terugdringen.

In Nederland krijgen gedetineerden een sleutel waarmee ze hun cel van buiten kunnen afsluiten en een eigen vaste beveiligde telefoon in hun cel. Op die manier wil minister van rechtsbescherming Sander Dekker de agressie onder gevangenen en de werkdruk verminderen.

De maatregelen komen er na tests in verschillende gevangenissen. De minister beklemtoont dat de telefoon in de cel op dezelfde manier werkt als de gedeelde telefoon buiten de cel. Er kan niet onbeperkt en op elke moment van de dag mee gebeld worden en bepaalde nummers zijn afgesloten. De gesprekken kunnen ook opgenomen worden.

In onze gevangenissen zouden veel vechtpartijen ontstaan door de beperkte tijd dat de gemeenschappelijke telefoon beschikbaar is. Door de gevangenen een eigen telefoon te geven, hoeven personeelsleden ook niet meer in te grijpen bij de opstootjes, waardoor de werkdruk zou afnemen.

Dankzij de eigen sleutel van de cel, waarmee ze hun cel alleen van buiten kunnen afsluiten, kunnen de gevangenen hun persoonlijke spullen beter beschermen. Nu moet daar telkens een werknemer voor ingeschakeld worden. Dekker schreef aan de Tweede Kamer: “Het zelf kunnen afsluiten van de celdeur zorgt voor minder wantrouwen, beter gedrag van gedetineerden en een positievere sfeer op de afdeling.”

De maatregelen gelden alleen op de normale afdelingen en dus niet op de terroristenafdeling of voor de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.

Lees verder

Trending