Connect with us

DIEREN

Nijlpaard neemt duik in zwembad en laat 100 kilo poep achter.

Een huiseigenaar was in shock toen hij op oudejaarsavond een van de gevaarlijkste dieren van Afrika in zijn zwembad zag chillen.

Brent Reed (47) zei dat zijn nachtwaker op 31 december geconfronteerd werd met een nijlpaard van drie ton in de tuin van zijn huis in Maun, Botswana. De directeur van het safaribedrijf postte enkele foto’s van zijn jongste zoon Troy (11) en zijn vriendje Kyle Steyn (15) die vol bewondering naar het nijlpaard staan te kijken, dat zich overigens niet lijkt te storen aan hun aanwezigheid.

De streek wordt de laatste tijd geteisterd door aanhoudende droogte en het zwembad was wellicht een zeer uitnodigende plek voor het nijlpaard. De vader legde uit: “Er zijn altijd gevaren met nijlpaarden, zeker wanneer ze in het nauw gedreven worden, maar dit exemplaar toonde geen tekenen van agressie.”

Hoewel ze aanvankelijk wel konden lachen om de ongenode gast, wachtte hen achteraf een onaangename verrassing. Het reusachtige zoogdier had immers meer dan 100 kilogram poep achtergelaten in het zwembad.

Nijlpaarden zijn in staat om krokodillen te verpletteren en kunnen snelheden halen tot 30 kilometer per uur.

Ze voelen zich als een vis in het water en daar zullen ze boten en mensen aanvallen wanneer ze zich bedreigd voelen.

Lees verder

DIEREN

Trofeejager verpletterd door afgeschoten olifant die op hem valt.Sommige mensen noemen het karma.Een trofeejager genaamd Theunis Botha overleed nadat een afgeschoten olifant op hem viel. De schutter die het dier neerschot, maakte deel uit van een groep welstellende mensen die Botha toen begeleidde.

Botha (51) reisde regelmatig naar de Verenigde Staten om er promotie te maken voor de trofeejacht in Afrika. Hij zou uiteindelijk om het leven komen tijdens een van die jachtsafari’s.

De jagers kwam te dicht in de buurt van een kudde olifanten in Zimbabwe. Drie vrouwtjes van de kudde begonnen hen aan te vallen. Een vierde olifant wist Botha te verrassen. De man werd opgetild door de slurf van het dier. Daarop schoot een van de jagers de olifant dood, waarna het dier in elkaar stortte en Botha verpletterde.

Lees verder

DIEREN

Heftige video laat zien hoe een Chinese vrouw een vleermuis eetBeelden die beweren dat een Chinese vrouw een hele vleermuis in een chique restaurant eet, zijn viraal gegaan omdat het land wordt verwoest door een nieuw dodelijk virus dat vermoedelijk afkomstig is van de vliegende zoogdieren.Een aparte trending video beweert te laten zien dat een vrouw zich voorbereid op het eten van soep gemaakt met het nachtelijke dier.

De nieuwe stam van het coronavirus, die vorige maand opkwam in de centrale Chinese stad Wuhan, heeft ten minste 17 mensen gedood, meer dan 590 ziek gemaakt en de stad van 11 miljoen inwoners afgesloten gemaakt.

Het virus, dat longontsteking kan veroorzaken, wordt slecht begrepen. Wetenschappers vrezen nu dat het zich heeft verspreid naar mensen door slangen of vleermuizen.

Een vooraanstaande Chinese viroloog die in 2003 de SARS-epidemie in Azië heeft helpen aanpakken heeft gewaarschuwd dat het coronavirus uit China tot een uitbraak kan leiden die minstens tien keer erger is dan de gezondheidscrisis van 17 jaar geleden.

Vleermuizen worden in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om een reeks ziekten te behandelen, waaronder hoesten, malaria en Gonorroe.

Volgens de oude Chinese medische meesterwerken Ben Cao Gang Mu wordt van de feces van het dier ook gedacht dat het oogziekten kan genezen.

De eerste trending video, waarvan wordt gezegd dat deze trending is op Weibo en wordt gedeeld door Apple Daily in Hong Kong, toont een modieus geklede jonge vrouw met een vleermuis met stokjes terwijl ze aan een van de vleugels van het zoogdier knabbelde

Er is één man te horen die de vrouw in het Mandarijn vertelt: ‘Eet het vlees! [Eet] de huid niet. ‘

Hij voegde eraan toe: ‘[Je] moet het vlees op zijn rug eten.’

Men dacht dat de vleermuis uit een grote pot soep kwam die in het midden van de tafel was geplaatst.

De tweede virale video, geplaatst door invloedrijke Chinese blogger Chen Qiushi op Twitter, toont een gekookte, grijnzende vleermuis in een grote kom bouillon.

‘Kunnen Chinezen na het ervaren van deze zaak het eten van dieren in het wild opgeven?’ vroeg de blogger in een bericht.

Beide video’s zijn niet geverifieerd.

Lees verder

DIEREN

Undercoverbeelden tonen hoe varkens in slachthuis aan staart worden getrokken en geslagen.‘Dierenartsen NVWA stonden erbij en keken ernaar’.De varkens in slachterij Westfort in IJsselstein werden zwaar mishandeld. Dat tonen undercoverbeelden van de onderzoeksgroep naar dierenwelzijn Ongehoord. De beelden werden vrijdag naar buiten gebracht.

In de video zien we hoe zieke dieren worden opgejaagd, kreupele varkens aan de staart wordt getrokken en hoe varkens uit de vrachtwagen worden geslagen. De beelden werden afgelopen zomer gemaakt door iemand van Ongehoord die twee weken lang undercover ging in het slachthuis.

Bert van den Berg van de dierenwelzijnsorganisatie verklaarde: “Dieren hard slaan met opdrijfpeddels in de nek en op de rug slaan en aan de staart trekken doet pijn en brengt het varken in paniek.” Van den Berg wijst erop dat het slaan van de varkens een averechts effect heeft. Door te blijven slaan, verstijven de dieren van de schrik en blijven ze staan.

RTL Nieuws bericht dat dierenartsen van de NVWA toekeken, maar niet ingrepen. De NVWA startte alvast een intern onderzoek naar aanleiding van de beelden. De instantie schreef op Twitter: “Varkens slaan mag niet. Zeker een dierenarts van de NVWA hoort dat niet te doen.”

De dierenbescherming kondigde aan de problemen te zullen bespreken met het betrokken slachthuis en onaangekondigde bezoeken te brengen. Indien er nog wantoestanden worden vastgesteld, dreigt het slachthuis haar Beter Leven-keurmerk te verliezen.

De directie van Westfort reageerde inmiddels ook op de beelden. In een verklaring aan RTL Nieuws klinkt het: “Hardhandig opdrijven en slaan van varkens kan niet en mag niet. Wij nemen hiervoor de volledige verantwoordelijkheid.” Het slachthuis intensiveerde het cameratoezicht en stelde een intern onderzoek in.

Waarschuwing: De onderstaande beelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers

Lees verder

Trending