Connect with us

LIFESTYLE

Met Gordon in Thailand naar een AA-meeting: Patty erkent verslaving:

Patty Brard en Gordon kampten beiden met een verslaving. In hun programma waarvoor ze samen door Azië reisden, komen hun moeilijkheden ook aan bod. Patty zegt in haar tv-maatje een gelijke te hebben gevonden. ‘We zijn samen naar een AA-meeting geweest.

De afgelopen maanden bracht Patty Brard (64) veel tijd door met Gordon, die nog midden in zijn afkickperiode van drugs en alcohol zit. Samen reisden ze voor een televisieprogramma door Azië. Patty merkte dat ze haar gelijke in Gordon vond. ‘Het was een mooie én heftige ervaring. Ook omdat we beiden in die reis ook nog in onze eigen reis zaten,’ vertelt Patty in Flair. ‘Gordon doet nu wat ik twee jaar geleden heb gedaan: afstand nemen van een verslaving. Ik moest dealen met eten, hij met drinken. Die intieme reis gaat met hobbels, pieken en dalen. Dat nemen we ook gewoon mee in het programma. We kennen geen gêne en dat is, denk ik, ook onze kracht. We laten zien hoe het écht is. In Thailand zijn we naar een AA-meeting geweest. Niet voor het programma, maar omdat Gordon op dat moment naar zo’n meeting móést. Dat gevoel moet er dan uit. Dan leggen we op zo’n moment alles stil. Maar de camera’s gingen wel mee. Die authenticiteit vinden we belangrijk: dit is wie we zijn, dit zijn onze struggles.’

Verslaving
Patty erkende in Flair dat ook zij een verslaving had. ‘Ik was verslaafd aan eten en dan denk je dus heel lang dat het allemaal wel meevalt. Anderzijds at ik niet eens zo heel ongezond, ik at gewoon veel. Te veel.’ Jarenlang zag Patty eten als een beloning voor hard werken. ‘Toen ik bijna 100 kilo woog, had ik gewoon nergens meer zin in, ook niet in werken. Maar eigenlijk had ik geen zin meer in me-zelf. Ik ben naar Ibiza gegaan, omdat ik me realiseerde dat ik een reset nodig had. Maar met op een berg zitten en naar de zee staren ben je er natuurlijk niet.’ Patty bezocht een arts in Marbella en vroeg om een maagballon. Omdat ze echter een maaghernia bleek te hebben, was dat geen optie. Alleen een verkleining zou bij haar helpen. Uiteindelijk besloot Patty voor de ingreep naar België te gaan. Aan Story vertelde ze eerder: ‘In Nederland kwam ik niet voor een gastric bypass in aanmerking. Dan moet je een BMI-waarde van 40+ hebben. Ik had ‘slechts’ 31. Dan wordt er tegen je gezegd: Eet nog maar even door! Maar dat kan toch niet waar zijn?! Flink aankomen om daarna geopereerd te worden. Daarom ging ik naar België, daar kon ik direct terecht.’

Bron: Story Beeld: Youtube

Lees verder

LIFESTYLE

Verstopt toilet? Geen nood, met deze tip heb je hem zo ontstopt!

Oh oh; een verstopt toilet! Zo los je dat op!
Brrr, het is één van onze ergste nachtmerries: een verstopt toilet waar het water uit stroomt. Vooral als de ontstopper dan ook nog eens nergens te vinden is! Wij hebben een goede ontstop-truc voor je!

Een verstopt toilet is iets waar wij nogal van gruwen. Het is dan ook prettig (en noodzakelijk) dat het ontstoppen van het toilet zo snel mogelijk gebeurt. En dat kun je prima helemaal zelf doen! Helaas is er niet altijd een ontstopper voorhanden. Daarom delen we vandaag een hele handige tip met je voor het ontstoppen van het toilet als je geen ontstopper hebt! Dit middeltje heb je namelijk sowieso wel in huis!

De oorzaak van een verstopt toilet ligt vaak bij teveel wc-papier, het aankoeken van zeepresten, veel haren of tampons/hygiënedoekjes. Deze kunnen zich gaan ophopen waardoor ze, hoe vaak je de wc ook doortrekt, niet meer weg willen spoelen. Met een beetje afwasmiddel los je dat zo op!

Neem afwasmiddel en spuit daarvan wat in de wc (een paar kneepjes afwasmiddel is genoeg). Giet een halve emmer heet kraanwater vanaf ongeveer 1 meter hoog in de wc-pot. Het water hoeft niet te koken! Laat het mengsel een paar minuten in de wc zitten. Het afwasmiddel kan er voor zorgen dat de oorzaak van de ontstopping door de wc heen kan glijden en het hete water zorgt ervoor dat het losweekt. Zakt het water op een gegeven moment, dan heeft het mengsel zijn werkt gedaan.

Lees verder

LIFESTYLE

8 redenen om witte azijn te gebruiken voor de was

Witte azijn heeft veel voordelen
Doe jij weleens een scheutje witte azijn in de wasmachine? Nee? Dan wil je daar nu wellicht mee beginnen! Azijn is namelijk heel goed voor zowel je was als de machine, waardoor je dus een win-win-situatie creëert. Daarnaast is azijn heel goedkoop, voor een paar dubbeltjes heb je al een grote fles in huis. Wij hebben acht grote voordelen van azijn in de wasmachine op een rijtje gezet.

Wij hebben altijd een fles azijn bij ons wasmiddel staan. Op de volgende pagina staan de acht tips.

NB: In dit artikel spreken we altijd van witte azijn.

1. De machine
Gebruik witte azijn en een schoon doekje om de plastic randen van de wasmachine mee af te nemen. Hiermee elimineer je vieze geurtjes, vuil en eventuele schimmel. Giet een halve fles azijn in de machine en laat hem leeg draaien op de heetste stand, hiermee desinfecteer je de machine en verdwijnen nare geuren.

2. Babykleertjes
Een babyhuidje is erg gevoelig en kan reageren op parfum. Bescherm het tere huidje van je kind en doe een kopje witte azijn in het bakje voor wasverzachter. Zitten er veel vlekken in de kleren, dan kun je ook de kleren weken in een sopje van gelijke delen warm water en azijn en een theelepel baking soda. Azijn elimineert tevens een urinegeur.

3. Haren van dieren
Door azijn toe te voegen aan je wasmachine plakken de haren van je dieren minder snel aan je kleren. Ideaal dus, als je een viervoeter in huis hebt.

4. Zachte dekentjes en broeken
Witte azijn is een ideale wasverzachter! Heb je een nieuwe spijkerbroek die een beetje stijfjes aanvoelt? Doe hem in de was met een beetje azijn als wasverzachter en de broek zal veel comfortabeler zitten. Ook dekentjes worden lekker zacht met een beetje azijn. Azijn laat trouwens geen geurtjes achter, maar doet de was juist lekker fris ruiken.

5. Geurtjes
Vieze geurtjes in kleding of andere stoffen zoals schimmel, zweet en urine krijgen geen kans als je azijn toevoegt aan de wasmachine.

6. Handwas
Was beha’s, kanten slipjes, panty’s en delicate sokjes met de hand. Maak een sopje van een mild handwasmiddel en twee eetlepels azijn. De azijn zorgt ervoor dat geurtjes verleden tijd zijn en het zorgt ervoor dat er geen zeep in de stof achterblijft.

7. Statisch
Een kopje azijn in de wasmachine maakt je was een stuk minder statisch.

8. Vlekken
Behandel vergeelde kleding, of vlekken door sap, koffie of urine met een sopje van één deel water en één deel azijn. Laat dit een nacht weken en stop het kledingstuk dan in de wasmachine.

Lees verder

ALGEMEEN

Met dit natuurlijke middel is de groene aanslag op je tegels zo verdwenen!

Groene aanslag is binnen no-time weg!

Nu de dagen korter, donkerder en vooral ook veel natter worden, is groene aanslag een niet te vermijden kwaad. De mossen en algen verergeren hierdoor alleen maar en daardoor worden ze ook veel zichtbaarder. Het is een hardnekkig probleem waar veel mensen zich heel erg aan storen, maar hoe kom je ervan af?

De oplossing staat al in je keukenkastje!

Hogedrukreiniger

Veel mensen gebruiken chloorwater om van mos en algen af te komen. Helaas is dit heel slecht voor de natuur. Ook de hogedrukreiniger is niet aan te raden. Het werkt op weliswaar erg goed, maar helaas is dat plezier van korte duur. Daarbij wordt de structuur van de tuintegels aangetast door de enorme kracht van de hogedrukreiniger. Hierdoor worden de stenen poreuzer en ruwer, waardoor de mossen en algen juist extra veel grip krijgen.

Azijn
De beste manier om van je groene aanslag of te komen is: azijn.Veeg je terras of oprit goed en zorg dat deze zoveel mogelijk vrij is van bladeren en vuil. Vul een emmer met azijn en water (een liter azijn en een liter water) en schrob vervolgens de hele bestrating van voor tot achter. Spuit vervolgens het terras niet af en laat het water met azijn opdrogen. Doe dit het liefste op een zonnige dag, zodat het goed in je tegels kan trekken. In de weken daarna zal de aanslag verdwijnen. Zo simpel kan het zijn!

Lees verder

Trending