Connect with us

GEZONDHEID

Gemberwater: Twee shotjes per dag verbrandt vet van je buik, rug en dijen

Gember is sinds de oudheid een van ’s werelds populairste specerijen. Het wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige en gezonde voedingsmiddelen die de natuur te bieden heeft en heeft een aantal voordelen voor de gezondheid.

Meer recentelijk is het gebruikelijk geworden om gember te drinken in de vorm van thee of zelfs als een shot. Gemberwater kan het lichaam onder andere energie geven en het metabolisme versnellen.

In dit artikel heb ik een recept voor gemberwater gemaakt om je een perfecte start van de dag te geven.

Bekijk de onderstaande punten voor meer informatie over gember en hoe je jouw eigen gemberwater kunt brouwen.

Deel gerust dit artikel met al je vrienden en familie op Facebook – wie weet, misschien zullen ze je er daarna voor bedanken.

Gember boost
Al honderden jaren wordt gember gebruikt voor medicinale doeleinden en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het specerij heeft veel voordelen voor de gezondheid, zoals:

Het immuunsysteem versterken

Gember bevat een overvloed aan anti-oxidanten en werkt ook als ontstekingsremmend. Het is daarom een ​​goede optie als het gaat om het versterken van het immuunsysteem en gezond te blijven.

Houd in gedachten dat het geen remedie is, meer een preventie. Als er al een verkoudheid is, zal het niet veel goeds doen – je moet regelmatig gember nemen om ziektes te bestrijden!

Kalmerende maag

Gember kan ook worden gebruikt om de spijsvertering te bevorderen, omdat het de darmen stimuleert en de productie van spijsverteringsenzymen verhoogt

Bovendien kan het worden gebruikt om je maag te kalmeren, gasvorming te verminderen en constipatie te voorkomen.

Verlichten van spier- en gewrichtspijn

Volgens onderzoek van de Universiteit van Georgia kan inname van gember dagelijks spier- en gewrichtspijn met maar liefst 25 procent verlichten. Voor het beste resultaat eet of drink je gember ’s ochtends op een lege maag.

Het verlichten van menstruatiepijn

Gember is niet alleen een effectieve pijnstiller voor spieren en gewrichten; het kan ook worden gebruikt om menstruatiepijn te bestrijden.

In één onderzoek kregen 150 vrouwen gember tijdens de menstruatie – en de resultaten lieten zien dat het kruid net zo effectief was als de pijnstiller ibuprofen.

Gember en vetverbranding

Je hebt misschien ook gehoord dat gember de vetverbranding kan verhogen. Technisch gezien, ja, het is waar dat je een paar kilo kunt verliezen en vet kunt verbranden rond je middel, rug en dijen door gember te consumeren.

Wat je echter moet onthouden, is dat je energie-inname lager moet zijn dan je energieverbruik als je wilt afvallen.

Gember alleen is niet genoeg om gewichtsverlies te veroorzaken – hoewel het wetenschappelijk is bewezen dat het bijdraagt.

“We verbranden altijd een combinatie van koolhydraten en vet. Vetverbranding is moeilijk te beïnvloeden en de beste tip is om spieren op te bouwen.

Voedsel zoals gember en chili kan de lichaamswarmteproductie marginaal verhogen, ” zegt diëtiste Karin Magnusson tegen Top Health.

Gember gebruiken in de ochtend

Een veelvoorkomende tip is om te proberen gember te nemen in de ochtenden. Onderzoeken aan Columbia University hebben aangetoond dat mensen die een ontbijt hadden met gember 43 extra calorieën per dag verbrandden.

Een snel recept om gemberthee te maken is zo simpel als een kopje water koken, het van het vuur halen wanneer het klaar is, een klein stukje verse gember toe te voegen en het te laten staan, afgedekt, gedurende vijf minuten. Voeg aan het einde van de vijf minuten het sap toe van één citroen.

Gemberwater
Als je echt je eigen gemberwater wilt brouwen, is het eigenlijk een heel eenvoudig proces.

Je hebt nodig:
Gember in fijne plakjes gehakt.
1,5 liter water.
Citroensap.

Vervolgens:
Breng het water aan de kook en voeg de plakjes gember toe. Laat 15 minuten sudderen en haal de pan van het vuur. Roer het mengsel en voeg het citroensap toe.

Gemberwater twee keer per dag drinken kan je lichaam een ​​echte boost geven. Als je het voor het ontbijt neemt, op een lege maag en ’s avonds voor het avondeten, kan het echt van nut zijn.

Dankzij de gembergezondheidseigenschappen kan deze nuttige drank op vele manieren helpen. Het is zeker een kans waard

Help ons de massa te helpen door dit artikel met al je vrienden en familie op Facebook te verspreiden.
Hopelijk kunnen meer mensen meer leren over de voordelen van gember, en daardoor een gezonder leven leiden.

Lees verder

GEZONDHEID

Last van grijze haren? Doe dit dan eens met een paar aardappelschillen!

Grijze haren? Verhelp ze met aardappelschillen!
Grijze haren, vroeg of laat moeten we er allemaal aan geloven. Als we de eerste ontdekken is het proces onomkeerbaar, je kan ze eruit trekken maar ze komen in tienvoud weer terug.

Het verven van je haar is een intensief werkje, het kost veel geld en je blijft bezig met het bijwerken van die uitgroei! Maar volgens verschillende blogs is er nu een geweldig trucje dat veel goedkoper is en minstens zo effectief… Het enige wat je ervoor nodig hebt is een zak aardappelen! Aardappelschillen bevatten een enzym dat ‘catecholase’ heet, wat gebruikt wordt in cosmetische producten voor het egaliseren van de huid. Maar in je haren kan het juist wat kleur geven! De schillen zijn niet schadelijk voor je haar, wat ook weer winst is ten opzichte van vele chemische kleuringen, dus het is het proberen waard. Wat let je?

Hoe krijg je deze verkleurende eigenschappen nu uit de aardappelschillen? Makkelijk: kook een paar aardappelen gedurende ongeveer 20 minuten.

Verwijder vervolgens de schil en pureer de schillen (niet de aardappelen) in een blender. Breng dit prutje aan na het wassen van je haar en laat het minstens een kwartier rustig intrekken. Spoel het uit en behandel het daarna met een maskertje of crèmespoeling om de aardappelgeur er wat uit te krijgen. Je kunt ook het kookvocht van gekookte aardappelschillen zachtjes door je lokken borstelen. Dit maakt je haar echter wel wat hard. Ga je het proberen? Laat ons het resultaat dan weten! Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze video waarin je kan zien dat dit trucje echt werkt!

Lees verder

GEZONDHEID

Een eenvoudige truc om af te komen van bruine vlekken op je huid, ook wel bekend als ouderdomsvlekken!

Verwijder heel eenvoudig de bruine vlekken op je huid!
Bruine vlekken, ook wel bekend als ouderdomsvlekken, zijn bij veel mensen op de huid te vinden. Ze kunnen op je gezicht zitten, op je benen, armen, schouders, handen, eigenlijk overal op je lichaam. Naarmate je ouder wordt, groeit het aantal van deze vlekken ook. Ze zijn dus een duidelijke teken van veroudering van het lichaam en je huid. Waarom we ze precies krijgen? Dat weten we ook!

Één van de oorzaken is overmatige blootstelling aan zonlicht/uv-straling. Hoe meer zonlicht en uv-stralen, des te sneller zal het proces van “melanine” gaan. Melanine is een natuurlijke reactie van je lichaam en is verantwoordelijk voor het donker worden van je huid. De vlekken die ontstaan zijn niet gevaarlijk, wel is het belangrijk om ze in de gaten te houden. Raadpleeg je huisarts als:
– Sommige plekken donkerder worden dan andere
– Er een donkere kring om de vlek heen zit
– Als ze blijven groeien of als ze rood beginnen te kleuren.

Wanneer één van deze gevallen bij jou ten sprake komt, dan is het verstandig om je huisarts op de hoogte te stellen. Ook is er een manier om af te komen van deze vlekken!

Je ziet het goed: uien! Het is bewezen dat uiensap helpt bij het laten verdwijnen van littekens. Uien bevatten namelijk antioxidanten die vooral een groot effect hebben op de bovenste lagen van je huid. Hiernaast helpt appelazijn bij het verwijderen van dode lagen in je huid. En met deze twee helende ingrediënten, krijg je gemakkelijk een frisse en vlekkeloze huid!

Hoe maak je jouw huidverzorgingsproduct:

  1. Blender de ui zo fijn mogelijk en voeg een half kopje appelazijn toe.
  2. Meng dit nogmaals door elkaar tot er een gladde massa is ontstaan.
  3. Dompel een katoenen doekje in het mengsel en smeer het op de vlekken.
  4. Herhaal dit dagelijks voor een paar weken.

Het is belangrijk dat je het dagelijks aanbrengt, want anders zal er weinig tot geen vooruitgang te zien zijn. Om deze vlekken te voorkomen, is het belangrijk om te letten op het aantal uren dat je buiten bent in de volle zon en je altijd in te smeren met zonnebrandcrème. Bescherm je huid altijd, dan ben je de bruine vlekken te slim af! Kijk voor meer informatie naar de video hieronder.

Lees verder

GEZONDHEID

Wikkel je voeten in aluminiumfolie en een paar uur later heb je dit resultaat! Dat is handig!

Wikkel je voeten eens in aluminiumfolie!
Je bent vast bekend met aluminiumfolie. Veel mensen gebruiken het in de keuken, maar de meesten denken er niet aan om het lichaam er mee in te wikkelen. Het is ook een beetje een raar idee, maar aluminiumfolie blijkt een hartstikke goed product voor je “alledaagse kwaaltjes”.

Het klinkt een beetje raar, maar het effect is geweldig.

Verkoudheid

Zo brengt het inwikkelen van lichaamsdelen met aluminiumfolie vele voordelen met zich mee. Het werkt bijvoorbeeld tegen oververmoeidheid, het verzacht pijnlijke gewrichten, het verlicht de pijn van brandwonden en het is zelfs te gebruiken om jezelf te verlossen van verkoudheid.

Sowieso heeft aluminium veel toepassingen die heel handig zijn.

  • Heb je geen trechter in huis? Geen nood, met aluminiumfolie maak je heel gemakkelijk een trechter die niet lekt. Zo kan je toch zonder troep iets overgieten, ideaal!
  • Als je eigenlijk geen tijd hebt om je kleding te strijken, dan is aluminiumfolie een uitkomst. Je vouwt een kledingstuk om een stuk aluminiumfolie en beiden zijden kunnen dan tegelijk gestreken worden.
  • Botte schaar? Geen probleem. Met aluminiumfolie heb je de schaar zo weer scherp. Het enige wat je hoeft ze doen is een vel folie pakken en daar reepjes van te knippen. Zo simpel kan het zijn!
  • Statische kleding kan heel frustrerend zijn. Gelukkig bestaat er een trucje om dit snel en eenvoudig op te lossen. Het enige wat je hoeft te doen is een balletje maken van het folie en die over je kleding te strijken. Je kleding zal niet langer haar of stof aantrekken.
  • Is het WiFi-signaal niet heel sterk in jouw huis? Maak een scherm van aluminiumfolie en zet die aan de muurkant gericht op de plek waar je een beter signaal wilt krijgen. Het wifisignaal wordt dan in die richting versterkt.

Terug naar de voeten:

Verlos jezelf extra snel van die vervelende verkoudheid! Hoe? Neem vijf tot zeven vellen aluminiumfolie en wikkel deze om je voeten heen. Laat het ongeveer een uur zitten. Haal het een uurtje er af om je voeten te laten ademen en wikkel ze daarna opnieuw in. Herhaal dit proces elke avond. Na 2 avonden merk je al verbetering!

Ook zal het inwikkelen van gewrichten met een vel aluminiumfolie helpen tegen de pijn. Je kunt wat verband gebruiken om het folie goed op zijn plaats te houden. Wikkel het pijnlijke gewricht in voordat je gaat slapen en laat het gedurende de nacht zitten. Doe dit voor ongeveer 7 nachten lang. Onze laatste tip komt goed van pas als je last hebt van vermoeidheid. Leg dan een paar vellen aluminiumfolie ongeveer twee tot vier uur in de diepvries. Leg vervolgens de vellen op je gezicht, vooral op je oogleden en je wangen. Maak het jezelf comfortabel je voelt de ontspannende werking van het aluminiumfolie. We hebben het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar we horen van veel mensen dat het echt werkt! Het proberen waard dus.

Lees verder

Trending