Zwangere moeder laat echo maken. Maar de dokter is geschokt als hij ziet dat de voeten van de baby buiten de baarmoeder hangen

Toen een 33-jarige vrouw voor de zesde keer zwanger werd, had ze geen idee dat haar vorige vijf keizersneden ervoor gezorgd hadden dat haar baarmoederwand verzwakt was. Als gevolg daarvan had ze een bult op haar baarmoeder, maar er waren geen aanwijzingen voor complicaties. Maar tijdens een echografie in de 22e week was de dokter stomverbaasd toen hij de voetjes van de baby uit de vruchtzak zag steken. In de recente medische geschiedenis zijn er slechts 26 gelijkaardige gevallen bekend …

Afbeelding: Pixabay

Een jong stel uit Frankrijk ontdekte onlangs dat ze zwanger waren van een zoon.

Maar de 33-jarige vrouw had geen idee dat er een bult in haar baarmoeder zat.

Afbeelding: Google Images

De dokters verwachtten een normale echofoto te zien – zoals de foto hierboven.

In plaats daarvan kwam een zeldzame medische toestand aan het licht.

Afbeelding: The New England Journal of Medicine

De baarmoederwand van de moeder had een opening van 2,5 cm waardoor het voetje van de baby naar buiten stak. De fascinerende foto ging algauw viraal.

Afbeelding: The New England Journal of Medicine

In de geschiedenis zijn er slechts 26 gelijkaardige gevallen bekend.

Afbeelding: Google Images

De dokters zijn van oordeel dat deze toestand te wijten is aan de vijf voorgaande keizersneden van de vrouw. Hierdoor werd de baarmoederwand te zeer verzwakt. De dokters wezen de ouders op de potentiële risico’s van een gescheurde vruchtzak. Ondanks de risico’s besloten de ouders om de zwangerschap toch verder te zetten.

Afbeelding: Google Images

Na 30 weken beviel de vrouw via een keizersnede. Hij is nu een gelukkige en gezonde zes maanden oude jongen. Na de bevalling herstelden de dokters de gescheurde baarmoederwand.

DEEL deze zeldzame zwangerschap met je vrienden!

Bron: Daily Mail UK en LittleThings

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.