Haar zoon huilt vanwege de hoge koorts. Dan merkt de moeder dat de artsen deze VERSCHRIKKELIJKE fout hebben gemaakt

Eigenlijk zijn de waterpokken een onschuldige kinderziekte. Als de kleine Lewis Lyons uit het Engelse Warrington de pokken krijgt, schrijft men hem Ibuprofen voor – een vrij verkrijgbaar geneesmiddel dat koortswerend en ontstekingsremmend werkt. De huisarts voorspelt een normaal verloop van de ziekte en stuurt de familie Lyon naar huis met een milde kindervariant van het medicijn.

Maar eens thuisgekomen verslechtert de toestand van Lewis snel: zijn koorts stijgt, hij krijgt blaren over het hele lichaam en heeft ontzettend veel pijn. Bij Hayley Lyons beginnen alle alarmbellen te rinkelen en ze haast zich met haar zoon naar het ziekenhuis.

Daar komen ze geen seconde te laat aan. De artsen van het Alder Hey Children’s Hospital in Liverpool stellen de diagnose van een “sepsis” bloedvergiftiging – uitgelokt door de Ibuprofen. Voor de behandelende artsen zijn deze zware complicaties nieuw.

Hayley’s snelle reactie en moederinstinct hebben het leven van haar zoon gered, want bij een bloedvergiftiging telt elke minuut. De voorzichtige moeder postte een waarschuwing op Facebook die inmiddels meer dan 430.000 keer gedeeld werd: “De waterpokken zijn in het land. Luister goed naar me: Geef jullie kinderen geen Nurofen/Ibuprofen!”

Ook de Britse gezondheidsorganisatie, het National Institute for Health and Care Excellence, luisterde naar het verhaal van Hayley en stuurt een gelijkaardige waarschuwing uit. De onderzoekers van het instituut stellen vast: de werkzame stof van Ibuprofen zorgt ervoor dat de waterpokken nog dieper in de huid kunnen doordringen en zo in het bloed kunnen terechtkomen. Wel 4 verschillende artsen hadden Lewis het medicijn voorgeschreven.

Afbeelding: YouTube

Lewis stelt het ondertussen heel wat beter. Maar Hayley beschouwt het als haar plicht om ouders wereldwijd te waarschuwen voor de gevolgen van Ibuprofen op de waterpokken.

DEEL deze belangrijke waarschuwing met iedereen die je kent!

Bron: LittleThings

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.