Zie nooit meer mieren in je huis of tuin. Insectenbestrijder onthult een eenvoudige en goedkope oplossing

Biologisch gezien zijn mieren geweldige kleine insectjes. Ze zijn super intelligent, ze werken in groep om kilometerslange tunnels te maken en ze kunnen een zwaar gewicht op hun kleine ruggetjes torsen.

Dat gezegd zijnde … mieren zijn ongedierte! In onze huizen en tuinen is er gewoon geen plaats voor deze ongenodigde gasten. Mieren tasten je eigendom aan en brengen onherstelbare schade aan je planten toe. En van zodra ze in je huis geraken, zijn je snacks en zoetigheden niet meer veilig. En alsof dat nog niet erg genoeg is, zullen ze je ook nog eens bijten als je even niet goed oplet.

Het is misschien verleidelijk om ze massaal te verpletteren, maar er bestaan betere manieren om duidelijk te maken dat ze niet welkom zijn. Bekijk deze geweldige remedies tegen mieren maar eens!

Verdedigingssysteem op basis van kaneel

Mieren hebben een uitstekende geurzin – zelfs vijf keer sterker dan het gemiddelde insect. Dat kun je tot voordeel strekken door hen te bombarderen met dodelijke geurtjes! Hoewel de meeste mensen dol zijn op de geur van kaneel hebben mieren er een hekel aan. Kaneelolie is een natuurlijk afweermiddel tegen mieren en zal vermijden dat de mierensoldaten over je drempel marcheren!

  • Voeg een halve theelepel kaneelolie aan een kopje water toe. Drenk er een watje in en gebruik het om zones waar mieren leven mee te besmeuren. Herhaal deze procedure tot de mieren verdwenen zijn!
  • Leg hele kaneelstokjes buiten, vooral in de buurt van de deur, op de vensterbanken en andere ingangen.

Je kunt de kaneelolie ook in een spuitbusje doen en de mieren te lijf gaan waar je ze ook tegenkomt.

Heet cayennepeper bad

Deze is best gemeen, maar de mieren zullen wel schreeuwend alle kanten uitlopen! Kook een grote ketel water, hoe meer, hoe liever! Voeg dan behoorlijk wat cayennepeper toe. Neem de ketel en rep je naar buiten. Giet het kokende water overal langs waar mieren naar binnen kunnen komen of giet het meteen op de mieren zelf. Het kokende water zal hen op slag doden.

Drijf hen uit met azijn

Mieren kunnen de zure geur van azijn niet uitstaan. Dat is goed nieuws want zo hebben we een goedkoop afweermiddeltje. Vul een spuitbus met gelijke delen water en azijn. Voeg een beetje geurolie toe, zoals citroen, hetgeen een andere geur is die mieren niet kunnen verdragen.

Goed schudden voor gebruik en vervolgens alle mogelijke toegangspunten goed besproeien. Doe dit een keer per dag tot de mieren helemaal verdwenen zijn.

Watten balletjes met borax en suiker

Mieren houden van suiker! Mieren houden echter niet van borax. Dit is omdat het hen van binnenuit doodt. Als je de twee combineert heb je de perfecte mierendoder. Dit is hoe je het maakt:

  • Giet een halve kop witte suiker en 1,5 theelepels in een lege bokaal.
  • Voeg 2 kopjes kokend water toe en goed roeren tot het mengsel opgelost is.

Drenk watten balletjes in het water, en plaats deze mierenvallen dan op plaatsen waar je last hebt van mieren. Binnen de 24 uur zijn ze onderweg naar de insectenhemel.

Bekijk de onderstaande video voor nog meer tips om mieren uit te schakelen, en vergeet deze tips niet te DELEN met je vrienden!

Bron: YouTube ; Afbeeldingen: FaithTap

Het laatste viral nieuws direct in je inbox

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste viral nieuws? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.