Wandelaar ontdekt een stervende puppy in een ravijn. Dan riskeert hij zijn leven om hem te redden.

In juni 2010 wandelde voormalig VS marinier sergeant Zachary Anderegg door een verlaten gebied in Arizona. Dat is het moment waarop hij op Riley stootte, een uitgehongerde hond die werd achtergelaten op de bodem van een 100 meter diepe ravijn. Met niemand in de buurt besliste Zak om het leven van de hond te redden. Gelukkig is hij een begenadigd klimmer zodat hij de fysiek en emotioneel zware klim wel aankon.

ravijn1

Zak klom naar beneden en zette daarbij zijn eigen leven op het spel en kon de hond uiteindelijk in veiligheid brengen.

ravijn2

De hond die hij Riley noemde, was niet meer dan vel over been. Zak zag dat de hond schotwonden vertoonde. Zijn tanden waren zwart van de ondervoeding. Hij reed onmiddellijk naar het Page Animal Hospital in Page, Arizona, waar Riley de nodige medische verzorging kreeg die hij zo wanhopig nodig had.

ravijn3

Zijn leven hing aan een zijden draadje – maar dankzij het talent van de mensen van de dierenkliniek overleefde hij toch. Zak nam Riley mee naar huis in Utah waar zijn vrouw op slag verliefd werd op de hond.

ravijn4

Zijn gezondheid verbeterde zienderogen. Zijn wonden heelden. Zijn persoonlijkheid begon erdoor te schemeren. En het beste van al: Zak en zijn geweldige familie adopteerden Riley en gaven hem de liefdevolle thuis die hij zo verdiende.

ravijn5

ravijn6

We zijn nu enkele jaren verder en Riley stelt het beter dan ooit. Hij en Zak keerden zelfs terug naar Arizona – alleen had Riley nu zijn beste vriend aan zijn zijde die hem nooit ofte nimmer zou verlaten.

ravijn7

DEEL deze wonderbaarlijke redding met je vrienden op Facebook!

[sociallocker id=”17492″]

[/sociallocker]

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.