Van anorexia herstellende blondine smeert zichzelf met NUTELLA in, om zo vrouwen aan te moedigen om niet te gaan lijnen

Een voormalig bikinimodel dat als tiener een eetstoornis ontwikkelde poseerde bedekt in Nutella om andere vrouwen aan te moedigen om niet te diëten. Voedingsdeskundige Ashlee Winstanley, 24, uit Lancashire in Engeland ging uit de kleren en smeerde zichzelf met chocoladepasta in om haar herwonnen gezonde relatie met voedsel te vieren.

“Ik hou van chocolade, mijn klanten houden van chocolade, dus besloot ik me helemaal in te smeren met chocolade”, zei ze in een exclusieve video voor MailOnline.

De provocerende foto’s vormen een belangrijke stap in het genezingsproces van Ashlee. Amper acht jaar geleden op het hoogtepunt van haar anorexia woog ze nog geen 40 kg. Toen ze op 19-jarige leeftijd toch tot bezinning kwam, zag ze zich met een nieuw probleem geconfronteerd. Ze werd immers bikinimodel en opnieuw probeerde ze haar eetgewoontes dwangmatig onder controle te krijgen.

Ondertussen zit ze op een gezond gewicht en is ze als voedingsdeskundige aan het werk. Ze hoopt andere het belang van gezond eten te doen inzien:

“Zovele mensen zitten gevangen in de vooroordelen over bestraffing in verband met voedsel. Weinig mensen vinden vrede met voeding in hun leven. Ik wil kost wat kost vermijden dat anderen hetzelfde als ik moeten meemaken. Iedereen moet voor zich uitmaken waar ze zich goed bij voelen maar in elk geval wel afstappen van de ‘dieetmentaliteit’.”

“Het leven gaat over evenwicht en houden van wat je doet – en balans vinden met voeding draagt bij tot geluk. Mijn opdracht is om te leren hoe voeding het best uit jezelf kan halen. Word de beste versie van jezelf. Dat is wat ik heb gedaan.”

Bekijk de onderstaande video en DEEL dit inspirerende bericht met iedereen die je kent!


Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.