Toen het meisje met een zeldzame afwijking geboren werd, zeiden de dokters mama dat ze zo’n gezicht nog nooit gezien hadden.

Cassidy Hooper werd geboren in 1996 in Charlotte, North Carolina. Dokters waren geschokt toen ze zagen dat ze geen neus of ogen had. Ze konden niet achterhalen wat de oorzaak van deze afwijking was – en het enige wat ze wisten, was dat ze nooit voordien zoiets gezien hadden.

gezicht

Ondanks het gebrek aan ogen of neus was Cassidy voor het overige een perfect gezond meisje. Ze ging naar een speciale school voor blinden en zoals zovele kinderen die er een beetje anders uitzien werd ze het slachtoffer van pestkoppen. Maar bij haar geliefden stond Cassidy altijd bekend als iemand met een positieve houding.

Toen Cassidy 11 jaar oud werd, besliste ze dat ze een neus wilde. Hoewel het een heel dure operatie zou worden, konden haar ouders Susan en J. Aaron moeilijk nee zeggen. “Dit is haar keuze. Dit is wat ze echt wil. Wij vinden ze perfect zoals ze is. Maar als ze een neus wil, zullen ik en haar vader geen nee zeggen.”

Eerst werd er een inkeping gemaakt waar de neus zou moeten komen en in de volgende drie operaties werd een neus gereconstrueerd. De dokters gebruikten huid van haar voorhoofd en een stuk van haar rib.

gezicht1

Het meisje kon niet wachten om de sensatie te voelen van het kunnen ruiken door een eigen neus. De dokters zullen ook nog prothese-ogen laten maken en haar oogkassen reconstrueren. Wat een ongelofelijke dame!

DEEL dit aangrijpende verhaal met je vrienden op Facebook!

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.