Toen hun baby vier maanden oud was merkten haar ouders iets zeer verontrustend. Als je ziet wat het is, zal ook jij je zorgen maken!

Toen de kleine Chahat Kumar eind vorig jaar in Punjab in India het levenslicht zag, leek alles normaal. Het meisje was gezond en monter. Maar korte tijd later begon haar lichaam zich op dramatische wijze te veranderen.

“Bij haar geboorte was Chahat een heel normale baby. Na vier maanden zagen we echter dat ze alsmaar dikker werd”, zei haar moeder Reena Kumar.

“Ze heeft meer honger dan andere baby’s”, vertelt vader Suraj Kumar. “Ze wil altijd maar eten en melk drinken.”

Toen ze merkten dat hun dochter alsmaar dikker werd, wilden de ouders de oorzaak achterhalen. Ze consulteerden een arts om haar bloed te laten onderzoeken. Maar doordat ze zoveel was bijgekomen was haar huid zo hard geworden dat geen bloed getrokken kon worden.

De behandelende arts had van zo’n drastische gewichtstoename zo kort na de geboorte nog nooit gehoord.

Na acht maanden weegt Chahat de ongelofelijke 18 kg – dubbel zoveel als andere baby’s van die leeftijd. Ze woog ongeveer evenveel als een kind van vier jaar oud.

De dokters konden de oorzaak voor haar extreem overgewicht niet meteen achterhalen. Ze hopen wel het kind te kunnen helpen.

“Zodra we met de behandeling kunnen beginnen, zal haar gewicht langzaam afnemen en zich stabiliseren”, zei Dr. Sharma, een dokter die het meisje van bij aanvang behandelde.

Ondertussen heeft ze problemen met stappen, ademen en slapen. Haar ouders hebben elke dag pijn om haar zo te moeten zien.

“We willen gewoon dat Chahat kan spelen zoals andere kinderen. We willen niet dat ze in de toekomst problemen zal hebben. We willen alleen maar een goede toekomst voor haar”, zei haar moeder.

Het monumentale gewicht van Chahat is werkelijk alarmerend. De dokters hopen de reden voor haar overgewicht snel te achterhalen om meteen met de behandeling te kunnen beginnen. Want hoe zwaarder ze wordt, hoe zwaarder haar hart belast zal worden.

Bekijk het verhaal van Chahat in de onderstaande video en DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!

Bron en afbeeldingen: YouTube

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.