Strooit men zwarte peper in de wasmachine dan is de vreugde op het einde groot. Deze bizarre truc staat gewoon in je kruidenrekje!

Het is een algemene ergernis waar iedereen wel eens mee te maken krijgt: op de witte was zitten gele en bruine vlekken, en de zwarte was verbleekt. Om besmeurde witte kledij terug zuiver te krijgen, bestaan er ontelbare tips, maar dat is heel anders wanneer we het hebben over kleurbescherming. Om je kledij terug als een regenboog te laten stralen, hebben we hier enkele bijzondere trucs voor je:

Peper

Samen met je gebruikelijke wasmiddel voeg je een theelepel zwarte peper bij je wasgoed in de trommel. Je wast vervolgens op de laagst mogelijke temperatuur. De peper fungeert namelijk als schuurmiddel waardoor zeepresten in het wasgoed verwijderd worden. Deze zeepresten zorgen ervoor dat de kleur na verloop van tijd vervaagt.

12best_spices_black_pepper_1
Zout

Ook met zout werkt deze truc. Voeg 90 gram zout aan je wasgoed toe in de trommel. Zeepresten zetten zich vast in de vezels van de kledij en zorgen ervoor dat de kleuren vervagen.

salt
Azijn

Ook azijn helpt om schadelijke zeepresten uit je kledij te krijgen. Azijn fungeert immers als een waterontharder. Voeg eenvoudig een kopje azijn aan je wasbeurt toe. Maak je geen zorgen: de scherpe geur verdwijnt tijdens het wassen.

Vinegar
Citroen

In plaats van azijn zou je ook citroen bij je wasbeurt kunnen voegen. Met citroen kunnen vervaagde kleuren zelfs terug een beetje opgefrist worden.

70 lemons' worth of vitamin C
Koffie

Je kunt ook koffie of zwarte thee toevoegen aan je wasbeurt om de kleuren te versterken. Dit geldt uiteraard alleen voor zwarte kledij. Giet gewoon een kopje warme koffie of zwarte thee over het wasgoed in de trommel. Niet in de lade! Nogmaals: deze truc is alleen geschikt voor zwart wasgoed!

White Mug, Black Coffee Carafe Warmer
Deze vijf middeltjes kunnen in elk huishouden gevonden worden en werken echt!

DEEL deze trucs met je vrienden op Facebook!

Bron en afbeeldingen: PureWow en barcoo

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.