De speciale grafsteen, die de vader voor zijn zoon liet maken, is een inspiratiebron voor mensen wereldwijd

Op 23 september 1988 verwelkomden een koppel uit Utah, Ernest en Anneke Robinson, een babyjongen genaamd Matthew in hun leven. Het stel was dolblij na de geboorte van hun zoon maar die vreugde werd algauw getemperd. Door een gebrek aan zuurstof tijdens de bevalling werd Matthew blind en verlamd geboren. De dokters zeiden dat hij wellicht maar een paar uur zou leven.

Maar ze vergissen zich: Meer dan tien prachtige jaren kunnen de ouders met hun zoon doorbrengen. Hoewel hij slechts een paar woorden kon spreken, geniet hij met volle teugen van het leven.

Op 21 februari 1999 sliep Matthew vredig in. Hij overleed in zijn slaap, thuis en omringd door zijn familie.

In het jaar 2000 beslist zijn vader Ernest om een bijzonder aandenken voor zijn zoon te maken. Hij bouwt een grafsteen in de vorm van een kleine jongen in een rolstoel die zijn hand naar de hemel uitreikt. Dit sculptuur symboliseert het beeld dat Matthew nu op een betere plek is waar hij niet meer moet lijden.

Geïnspireerd door de liefde voor hun zoon richtten Ernest en Anneke een stichting op die mensen met een beperking ondersteunt en hun leven beter probeert te maken. Ze doopten de stichting “Ability Found”. Hun logo is een afbeelding van de grafsteen van Matthew.

De stichting helpt mensen met cerebrale parese, kanker, spina bifida, beroertes, ruggenmergletsels en multiple sclerose.

Een groot project dat aantoont dat elke pijn en elk verlies in iets positief kan omgezet worden. Ondanks hun verdriet zijn de ouders van Matthew in staat om andere mensen te helpen en op die manier dragen ze hem voor altijd in hun hart.

DEEL dit inspirerende bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Inspire More

Het laatste viral nieuws direct in je inbox

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste viral nieuws? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.