Na slechts 7 weken stierf de baby vanwege 1 detail wat niemand had opgemerkt. Dat mag niet nog een keer gebeuren!

Als je een pasgeborene hebt, weet je hoe fragiel en delicaat te zijn. We proberen ze dan ook altijd met de grootste omzichtigheid te behandelen. En zoals je weet, slapen ze ook erg veel – ze brengen gemakkelijk 15 uur per dag in hun wiegje door. Je zou denken dat ze tenminste daar toch veilig zijn. Esther Roseman dacht dat haar dochter Grace veilig in haar wiegje was. Maar dat bleek niet het geval.

Afbeelding: The Mirror

De moeder uit Engeland legde haar zeven weken oude baby te slapen in haar wiegje waarvan dat ze dacht dat het veilig was. Het wiegje was ontworpen om naast een bed gezet te worden, met een wand die naar beneden kan, zodat mama de baby in de gaten kan houden. En het is dit detail dat het leven kostte aan Grace.

Het meisje rolde echter uit het wiegje en kwam op de zijkant van de wand te liggen. Haar gewicht drukte zo op haar luchtpijp waardoor ze niet meer kon ademen. 90 minuten later ontdekte de moeder dat haar baby dood was. “Na de tragische dood van mijn dochter Grace, heb ik ernstig overwogen om een einde te maken aan mijn leven. Maar ik kan niet egoïstisch zijn voor de rest van mijn gezin.”

Toen de doodsoorzaak aan het licht kwam, maakte Esther zich grote zorgen voor andere families die dezelfde wieg kochten. “Aanvankelijk waarschuwde ik de fabrikant, maar die blijven beweren dat het ontwerp van het wiegje niet tot de dood van mijn dochter geleid heeft”, zegt Esther.

Dit wiegje werd inmiddels echter verboden in de Verenigde Staten en Canada, maar bijvoorbeeld nog niet in het Verenigd Koninkrijk. De fabrikant draaide ondertussen bij en bracht een kit op de markt om de oude modellen aan te passen om dergelijke ongevallen te voorkomen.

DEEL deze belangrijke waarschuwing met je vrienden!

Bron: The Mirror en Daily Mail UK

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.