Zijn ouders vinden hem half-onthoofd op de boerderij. Als ze ontdekken wat er aan zijn mobiele telefoon hangt, begrijpen ze waarom

De 16-jarige Bradley Willoughby uit het Australische Queensland is een motorfanaat die graag op de boerderij van zijn ouders rondrijdt. Dat is op zich al een beetje gevaarlijk. Maar als hij een ongeval had, bleek dat een toebehoren van zijn smartphone hem bijna het leven had gekost.

Bradley had namelijk onder zijn helm de oortjes van zijn mobieltje in om tijdens het rijden naar muziek te kunnen luisteren. Hij kwam bij een sprong ongelukkig neer en zijn motor bleef in de prikkeldraad steken. Bij het ongeval brak hij zijn enkel en werd zijn buik opengereten.

Maar zijn zwaarste verwondingen werden door zijn oortjes veroorzaakt. Toen zijn hoofd tegen het hek gekatapulteerd werd, raakte het snoer van de oortjes rond zijn nek gewikkeld. De oortjes zelf bleven echter in zijn helm vastzitten. Het metaal in het snoer zorgde ervoor dat Bradley bijna onthoofd werd. De luchtpijp van de tiener werd afgesneden. Zijn vader moest de draad uit de wonde in zijn keel trekken terwijl ze op de ambulance wachtten.

Hoewel Bradley doorgaans een voorzichtige motorrijder is die altijd de nodige voorzorgsmaatregelen neemt, had hij nooit gedacht dat de oortjes van zijn mobieltje zoveel schade konden aanrichten. Vandaag hoopt zijn familie dat anderen uit zijn fouten zouden leren. “Draag nooit oortjes onder je motorhelm – het kan levensgevaarlijk zijn”, waarschuwt zijn moeder. Deelnemen aan het verkeer met oortjes in is trouwens hoe dan ook gevaarlijk omdat men zo de andere weggebruikers niet hoort.

Bradley moest een operatie aan zijn been en hals ondergaan en enkele maanden revalideren. Maar hij mag zich gelukkig prijzen dat hij nog leeft. Hopelijk is zijn ervaring een waarschuwing voor anderen.

Bron: Daily Mail UK

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.