Man (21), die toegaf een 12-jarig kind te hebben verkracht, gaat VRIJUIT

Een man ging vrijuit nadat hij bekende een 12-jarig meisje verkracht te hebben. Rechter Scott nam deze week de geheel “uitzonderlijke” beslissing om Daniel Cieslak vrij te spreken. Cieslak ontmoette het slachtoffer en haar vriendin, 12 en 13 jaar oud, na een avondje stappen en dacht dat ze 16 en 17 jaar oud waren. Op dat moment was hij zelf 19 jaar oud.

Rechter Scott zei: “Je begreep uit jullie gesprek in de taxi dat het slachtoffer 16 jaar oud was en dat haar vriendin 17 was. De taxibestuurder had de indruk dat het slachtoffer rond de 20 was. Van zodra jullie in het appartement aankwamen, ben je overgegaan tot seksuele gemeenschap. Ze vertrok de volgende ochtend. Ze leek onbezorgd en er was geen enkele aanwijzing dat ze in nood was.”

Politieagenten die eerder die avond met het meisje hadden gesproken in een andere aangelegenheid stelden zich evenmin vragen bij haar leeftijd. De rechter zei dat Cieslak strikt genomen schuldig was aan de verkrachting van een minderjarige jonger dan dertien jaar oud, maar dat er “uitzonderlijke” omstandigheden waren die zijn vrijspraak rechtvaardigden.

Ze zei: “Het feit is dat het bij verkrachting van een minderjarige jonger dan 13 in principe niet uitmaakt of er al of niet toestemming is. Niettemin is het duidelijk dat het meisje evengoed enkele maanden ouder had kunnen zien. In dat geval is er geen sprake van verkrachting als er toestemming is. Die toestemming van het slachtoffer was in dit geval duidelijk aanwezig. Gezien al deze feiten ben ik van mening dat het niet wenselijk is om de verdachte te bestraffen maar om hem integendeel geheel vrij te spreken.”

Wat vind jij van de beslissing van deze rechter? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.