Maak in 15 minuten een dessert zonder deeg, waarover je gasten laaiend enthousiast zullen zijn!

Uit appels kun je de heerlijkste lekkernijen toveren: appelflappen, appelkoeken of appelstrudel. Dat je nog veel meer uit deze smakelijke vruchten kunt maken, hopen we je te bewijzen middels dit geniale recept voor appelrolletjes, waarvoor je slechts vier ingrediënten nodig hebt.

Je hebt nodig:

– een paar sneetjes witbrood

– appelmoes

– 120 gram boter

– kaneel en suiker, gemengd op basis van je persoonlijke smaak

Een kleine tip vooraf:

In plaats van in de winkel appelmoes te kopen, kun je er ook voor kiezen om zelf een appelkoekenvulling te maken. Dat kost meer tijd, maar is daarom waarschijnlijk extra lekker.

1. Snij in de eerste plaats de korstjes van een sneetje witbrood, zodat de toekomstige appelrolletjes lekker zacht worden.

appelrolletjes01

Wals het sneetje met een deegroller zo plat mogelijk.

appelrolletjes02

2. Maak een mengsel van het kaneel en de suiker.

3. Verhit de boter totdat deze vloeibaar en doorzichtig geworden is.

4. Nu is het tijd voor het meest leuke onderdeel: giet een eetlepel appelmoes op het midden van het sneetje brood.

appelrolletjes03

5. Til het sneetje brood aan een van de randen voorzichtig op en begin het op te rollen. Ons smakelijke nagerecht begint al goed vorm te krijgen.

appelrolletjes04

6. Laat de appelrolletjes voorzichtig onderdompelen in de vloeibare boter. Pas daarbij goed op, dat je niet je vingers verbrandt!

appelrolletjes05

7. Nu de rolletjes, vanwege de vloeibare boter, aan de buitenkant kleverig aanvoelen is dit het perfecte moment om ze door de mengeling van kaneel en suiker te rollen.

appelrolletjes06

8. Vervolgens plaats je de rolletjes op een met aluminiumfolie of bakpapier bedekt bakblik.

appelrolletjes07

9. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de lekkere rolletjes vervolgens 15 minuten, totdat ze goudgeel van kleur zijn. Hou het bakproces goed in de gaten om te voorkomen dat de rolletjes te donker gekleurd worden.

appelrolletjes08

10. En zo ziet je appel-kaneeldroom er uiteindelijk uit, als ze helemaal klaar zijn. Alleen de heerlijke lucht die ervan af komt doet het water al in je mond lopen

appelrolletjes09

Je smakelijke appel-kaneellekkernij is klaar. Het geniale aan dit recept is, dat je de rolletjes in principe met alles kunt vullen wat je lekker vindt. Op die manier kan dus aan iedere smaak worden voldaan. We vinden zelf de mengeling van appel en rozijnen overheerlijk, aangezien deze goed samengaat met de kaneel. Ook een Nutella-varant is volgens ons niet te versmaden! Geef je fantasie wat dat betreft gewoon de vrije loop. Welke variant je ook kiest, ze zijn allemaal lekker snel te bereiden.

Hieronder vind je het recept in de vorm van een videohandleiding.

 

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.