Deze kleine jongen slaapt erg onrustig als er plotseling een vlezige tong aan zijn wang likt. Precies dat is zijn grote geluk.

Het gaat niet goed met de driejarige Tupper Dunlop. De minste geluiden maken hem al overstuur. Hij reageert evenmin nauwelijks op zijn naam. Maar dat zijn nog maar de kleine dingen die hem plagen.

Toen hij twee jaar oud was, werd vastgesteld dat hij aan autisme leed. Elke nacht had hij nachtmerries en sliep amper drie tot zes uur per nacht. Zelfs in zijn slaap was hij erg onrustig en sloeg wild om zich heen. Hij kon maximaal 45 aan een stuk doorslapen. Nancy Dunlop en haar echtgenoot waren wanhopig.

“Ouder zijn van een kind dat weinig tot niet slaapt, was lichamelijk en mentaal erg uitputtend”, zei Nancy. “Het is moeilijk om een kind te hebben dat huilt en krijst, pijn en stress heeft, en niet te weten wat het is. Men voelt zich zo hulpeloos als men niet weet hoe je eigen kind te helpen.”

Dan kwam het echtpaar uit Winnipeg uit Canada op een idee dat het leven van het kleintje aanzienlijk zou verbeteren.

Omdat Tupper erg veel van dieren hield, en altijd met hen speelde, besloten de ouders om een therapiehond te nemen. Lego, een witte labrador, werd de beste vriend van hun zoon. Het was bijna een wonder hoe zeer de toestand van Tupper verbeterde.


Nadat de hond in hun huishouden kwam, verbeterde de slaaptijd van de jongen zich naar acht tot tien uur per nacht. Telkens als het kleintje door een nachtmerrie geplaagd werd, knuffelde Lego zich tegen hem aan om hem te kalmeren. Ook overdag is de aanwezigheid van de hond een godsgeschenk. Tupper kan zich beter concentreren en spreekt ook beter. Ze gaan zelfs samen naar school.

Als Tupper overstuur is brengt Lego hem een speeltje of begint zijn wang te likken. Daardoor verliest hij zich niet in een aanval. Ook op straat verliest Lego zijn beste vriend geen ogenblik uit het oog. De twee zijn verbonden met een veiligheidssnoer zodat Tupper niet hectisch kan losbarsten en in het wild kan beginnen rondlopen. Zo behoedt Lego zijn vriend ook voor ongevallen.

Dat zijn slechts enkele voorbeelden van hoe Lego het leven van Tupper dag in dag uit beter maakt. Deze vriendschap is werkelijk aangrijpend!

DEEL dit verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Facebook en CBS News

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.