Kijk naar deze bedelaar. Je zal nooit meer vergeten wat hij deed. En dat is meer dan terecht.

Er zijn waarheden in het leven die keer op keer bewezen worden door het leven zelf. Terwijl de rijken zich alleen maar zorgen maken om hun rijkdom nog te vergroten, zijn er armen die alles tot zelfs hun kledij zouden delen. Dat is ook hier het geval. Hij leeft al 99 jaar op deze aarde en heeft een hart van goud. Wat hij elke dag doet om anderen te helpen, is ronduit heldhaftig en meer dan bewonderenswaardig.

We voelen ons vereerd dat we aan jullie kunnen voorstellen: Dobri Dobrevl. Zo lang hij zich kan herinneren, wandelt hij elke dag 25 km vanuit zijn dorp naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Dat doet hij door weer en wind, en wel om een heel bijzondere reden.

Zijn kleren zijn letterlijk zelfgemaakte vodden. In de stad vraagt hij de mensen elke dag om een kleine aalmoes. Maar niet voor zichzelf …

Integendeel! Hij leeft zelf van een klein pensioentje van 80 euro per maand en het geld dat hij bedelt, is voor anderen!

In de loop van zijn leven zamelde hij zo al 50.000 euro in dat allemaal geschonken werd aan weeshuizen in Sofia. Voor hem gaat het erom ervoor te zorgen dat kinderen het beter zullen hebben dan hem.

Hij is beter bekend onder de naam “De Heilige van Baylovo”, naar zijn geboortestad. Hoewel hij al bijna honderd jaar is, heeft hij het hart nog steeds op de goede plaats. Zijn hart klopt voor de armsten der armsten en voor weeskinderen.

Deze man is echt een voorbeeld voor de hele mensheid. Stel je eens voor hoe de wereld eruit zou zien als we meer van dit soort barmhartige Samaritanen hadden?

Het is duidelijk dat hijzelf dit geld ook goed zou kunnen gebruiken. Maar dat wil hij bewust niet. Zijn levensdoel is om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor weeskinderen die in Bulgarije vaak in moeilijke omstandigheden moeten leven.

DEEL dit bericht om van deze wereld een betere plek te maken!

Bron en afbeeldingen: Imgur en 9pag.com

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.