Hebzuchtige rijke man probeert het huis van oma te kopen. Maar zij is degene die het laatste lacht, want ze schenkt het pand aan een goed doel

Edith Macefield is een harde noot om te kraken. De vrouw leidde een dapper leven. Ze leerde Engels en Frans en sloot zich dan bij het leger aan. Nadat ze in Engeland gediend had, ontdekten haar oversten dat ze nog geen 18 was en werd ze terug naar huis gestuurd. Toen Macefield terug in de Verenigde Staten arriveerde, vond ze eindelijk haar huis. Daar zou ze de volgende 60 jaar ook blijven wonen en niemand zou haar huis zomaar afnemen.

huis

Afbeelding: YouTube

Ontwikkelaars begonnen elk stukje grond in haar wijk op te kopen om in haar straat in Seattle een winkelcentrum op te richten. Maar de 86-jarige zou nergens naartoe gaan. De ontwikkelaars boden haar geld aan … veel geld. Eerst honderdduizenden dollars en dan een miljoen!

Macefield sloeg elk aanbod af. De ontwikkelaars waren net even koppig als zij. In plaats van het huis te kopen, bouwden ze het winkelcentrum gewoon rond haar huis. Maar wat niemand verwachtte was dat Macefield in heel dit proces een vriend zou maken.

De bouwcoördinator Barry Martin stond aan de leiding van het bouwproject. Hij begon regelmatig langs te komen en ze werden vrienden. Toen ze te horen kreeg dat ze pancreaskanker had, werd hij zelfs haar verzorger.

“Ze wilde niet naar een verzorgingstehuis. Ze wilde daar blijven en sterven in het huis waar haar moeder overleed. En ik besefte dat het een beetje van mij zou afhangen om deze laatste wens te vervullen”, zei Martin.

Toen Macefield in 2008 overleed, bleef het huis in handen van Martin. Maar deze laatste wist dat hij haar wil moest respecteren. Het huis bleef de volgende zeven jaar gewoon op dezelfde plek tot Martin het schonk aan een liefdadigheidsinstelling.

Uiteindelijk kreeg Macefield wat ze wilde. Het huis wordt nu gebruikt als sociale woning waardoor ze na haar dood ook nog eens mensen helpt.

Bekijk het hele verhaal hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron: YouTube

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.