Haar kindje werd blauw, spuugde bloed en overleed. Welk normaal huishoudartikel dit veroorzaakte? WAARSCHUWING!

Elke ouder kent de overweldigende angst die je hebt over de veiligheid van je kind. De gedachte dat je kind pijn heeft of zelfs overlijdt is je allerergste nachtmerrie. Maar dit ongelukkige stel uit Oklahoma verloor hun kindje van 2 een paar dagen na Kerstmis. Het kleine meisje liep ineens blauw aan en begon bloed te spugen. Haar ouders haastten zich met haar naar het ziekenhuis. Artsen onderzochten haar, maakte een röntgenfoto en realiseerde zich dat iets vreselijk eenvoudigs dit kindje zou laten sterven.

Twee dagen na Kerstmis in 2015 kreeg Brianna Florer van 2 koorts. In het begin maakten haar ouders Brian en Stephanie Florer zich nog geen zorgen – totdat ze blauw aanliep en bloed ging spugen. Haar ouders belden  de alarmlijn en een ambulance bracht hen naar het Grove Ziekenhuis. Nadat artsen een röntgenfoto namen realiseerden ze zich dat het kind een kleine ronde batterij had doorgeslikt, kleiner dan een kwartje. Ze werd naar een ander ziekenhuis overgebracht om direct geopereerd te worden.

baby-blauw

“Ze waren twee uur met haar bezig maar ze konden de bloedingen niet stoppen,” legt de opa van Brianna uit. Ze dachten dat de batterij zich door het bloedvat heen had gevreten. “Het ene moment is er niets aan de hand en dan is ze ineens dood. We hebben geen idee waarom ze het doorgeslikt heeft.”

Hoewel de officiële doodsoorzaak pas kan worden vastgesteld na de autopsie, “zijn er 11.940 gevallen bekend van kinderen die batterijen hebben doorgeslikt tussen 2005 en 2014,” en 1t van hen overleefden het niet. Normaalgesproken komt de batterij op natuurlijke wijze uit het lichaam zonder blijvende gevolgen– maar als de alkaline vrijkomt zal het ernstige schade aanbrengen.

Brianna’s opa en haar ouders hopen dat de dood van Brianna een waarschuwing kan zijn voor andere gezinnen. “Ik wil deze dingen niet meer in huizen zien,” geeft hij toe. “ Ze zijn gevaarlijk.”

Er is een online collecte gestart om de onverwachte begrafenis van Brianna te kunnen bekostigen. Op het moment van dit schrijven is er $9.000 binnengekomen.

Wat doe jij om je kinderen weg te houden van gevaarlijke dingen? DEEL dit bericht met je vrienden, het is belangrijk.

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.