Haar baby sliep niet goed. Toen mama DIT probeerde, kon ze niet geloven wat het resultaat was

babyvoetmassage1

Je zal verbaasd zijn

Met een voorzichtige aanraking en een beetje kennis, kun je het humeur van je baby verbeteren en tal van andere kleine fysieke ongemakken bij je kleine dreumes verhelpen. Een oeroude massagetechniek, genaamd reflexologie, kan op de kleine voetjes van de baby worden toegepast en maakt werkelijk een wereld van verschil.

In technische zin is reflexologie een massagestijl die zich focust op de uiteinden van de zenuwen in de voet. Volgens velen is reflexologie zelfs effectiever bij kinderen en baby’s dan bij volwassenen, omdat hun voeten nog niet zijn volgroeid. Hun flexibele botten en zachte huid zijn perfect voor het accepteren van helende aanrakingen en de manipulatie van deze stijl van masseren.

babyvoetmassage2

Leer de kaart uit je hoofd

Voordat je met een algemene reflexologiemassage bij je baby begint, moet je even de tijd nemen om de onderstaande gids te bestuderen. Je kunt je namelijk specifiek (zacht en kort) focussen op bepaalde plekken op de schattige kleine voetjes om zo specifieke problemen te verhelpen.

Als je eenmaal precies weet op welke manier je deze plekken dient te benaderen, zorgt dat voor het verschil tussen mentale stabiliteit en pure uitputting – voor jullie allebei!

babyvoetmassage3

Meteen aan de slag

Dir is de beste methode om je baby een uitgebreide reflexologiemassage te geven, die jullie beide rustig maakt en opfrist:

  1. Begin de complete routine, door voorzichtig in elke hand een babyvoetje vast te houden. Maak van je handen een kopje en leg ze zo over de hielen van je kleine. Sophia England noemt dit ‘de Moeder Aarde houding’. Middels deze houding wordt vertrouwen tussen de moeder en het kind gecreëerd en verzacht het psychologische problemen, zoals een traumatische geboorte!
  2. Terwijl je continue de babyvoetjes vast blijft houden, plaats je zachtjes je duimen recht boven het midden van de voeten. Dit gebied heet de ‘solar plexus’ reflex en wordt in bovenstaande kaart met een oranje punt aangeduid. Het enige wat je daar hoeft te doen, is drie keer achterelkaar zacht drukken en daarna met je duim cirkelen om je kleine een kalmerend effect te bezorgen!
  3. Streel vervolgens zacht van onder de grote teen tot aan de hiel. Dit kalmeert ook het zenuwstelsel en zorgt voor een vredelievende mentaliteit!
  4. Nu maak je, op het midden van de kromming van de voet, met je duimen cirkels in de richting van de klok. Dit deel van de oefening herstelt hun verbinding met de spijsvertering en voorkomt buikpijn door gasophoping!
  5. Herhaal de stappen 1-4 voor de andere voet.
  6. Sluit de cyclus af met een herhaling van de ‘Moeder Aarde houding. En een lekkere knuffel als aanvullende afsluiter kan natuurlijk ook nooit kwaad!

In onderstaande video krijg je nog veel meer massagetips.

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.