Een oude weduwe is elke dag eenzaam. Dan is een directrice van een verzorgingstehuis verbluft als ze ziet hoe ze leeft.

De 98-jarige Mary herinnert ons eraan dat mensen van haar leeftijd misschien wel eens vergeten worden, maar nog heel erg in leven zijn. Om een dag in het leven van Mary vast te leggen, bezocht de filmploeg van Voyager de weduwe in haar klein appartementje. Met brutale eerlijkheid en ongekende charme schetst Mary wat het is om compleet alleen te zijn, zonder veel gezelschap van haar familie en vrienden. De meeste mensen van haar leeftijd wonen in bejaardentehuizen en nemen daar deel aan verschillende activiteiten – maar dan zijn er mensen zoals Mary die in compleet isolement leven.

oma

Het moeilijkste is, zo zegt ze zelf, om zich bezig te houden en ervoor te zorgen dat ze niet gek wordt. “Weet je wat ik doe? Niet lachen”, zegt Mary. “Ik kreeg heel wat ongewenste post. Ik snijd het dan in heel kleine snippertjes en doe het in een vuilniszak.”

In de onderstaande video nodigen de filmmakers eveneens een directrice van een verzorgingstehuis uit. Ze is tot tranen toe ontroerd en zegt: “Hier heb ik nooit aan gedacht, nadat ik hen verlaat en naar huis ga om mijn leven te leiden.”

Dit is nog maar eens een welgekomen herinnering aan het belang van menselijk gezelschap en menselijke relaties. Er rest op het einde eigenlijk maar een belangrijke boodschap: BEL JE OMA NU!

DEEL deze ongelofelijke video met je vrienden en familie!


Junk Mail from Voyager on Vimeo.

Bron: Vimeo / Junk Mail van Voyager

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.