Een oude olifant staat drie weken op dezelfde plek. Maar kijk op wie ze wacht…

Olifanten staan erom bekend zeer sociale wezens te zijn die een onbreekbare band met hun soortgenoten vormen. Maar er is er eentje in het Elephant Sanctuary van Tennessee die beroemd is omwille van haar vriendschap met de beste vriend van de mens.

Inderdaad, de Aziatische olifant genaamd Tarra was beste vriendjes met een hond genaamd Bella, die slechts voor een dag opdook in het olifantenheiligdom. Deze twee slapen, drinken, eten en spelen samen ondanks hun enorm verschil in omvang.

olifant

De kracht van deze 10-jarige vriendschap werd nog maar eens bewezen toen Bella de hond aan rugpijn leed. De hond werd tijdens deze periode binnen gehouden. Tijdens deze week kwam Tarra het hondje elke dag bezoeken en stond pal naast het kantoor waar de hond werd verzorgd.

Op een dag droeg medeoprichter van de zoo Bella naar buiten. Dit moment toont geweldig aan hoe die twee wel van elkaar hielden.

Helaas overleed Bella in 2011 en Tarra rouwde op dezelfde manier als mensen zouden doen wanneer ze een geliefde verliezen. Gelukkig waren er de andere olifanten om haar tijdens deze rouwperiode te steunen.

“Er is niets wat we kunnen doen om haar pijn weg te nemen” zei de CEO van het park, Rob Atkinson. “De enigen die haar nu kunnen helpen zijn de olifanten. En daar zijn ze al volop mee bezig.”

Bekijk de video hieronder en DEEL deze prachtige vriendschap met je vrienden en familie!

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.