Wat de duivel tegen de dode politicus zegt, blaast hem van zijn sokken. Hij herkent het maar al te goed

In een stadhuis lijdt een vooraanstaande politicus een hartstilstand en sterft. Zijn ziel stijgt naar de hemel tot bij Sint-Pieter aan de hemelpoort.

St.-Pieter zegt: “Welkom in de hemel. Voor ik je ga binnen laten, moeten we iets uitklaren. We krijgen namelijk zelden zo’n belangrijke persoonlijkheden, dus weten we zelf niet goed hoe we dit moeten aanpakken.”

“Laat me toch gewoon binnen”, zegt de politicus.

St.-Pieter antwoordt: “Nee, nee, zo eenvoudig is dat in jouw geval niet. Daarom breng je een dag in de hel en een dag in de hemel door, zodat je daarna zelf mag beslissen.”

Dan daalt de man diep af in de diepste gedrochten van de hel. De deur opent en plots staat de man midden op een golfbaan. In het clubhuis ontmoet hij zijn overleden vrienden uit de politiek die een heleboel plezier lijken te hebben. Ze praten over de goede oud tijd en spelen een partijtje golf. Daarna was er champagne en kaviaar en ook de bloedmooie dames mochten niet ontbreken. Op het einde van de tafel zit de duivel die de meest geweldige anekdotes vertelt.

Als de dag voorbij is, wordt hij door St.-Pieter opgehaald en die zegt: “Nou, het is tijd voor je bezoek aan de hemel en daarna moet je beslissen.”

De volgende 24 uur brengt de politicus zwevend op de wolken door tussen duizenden gelukkige zielen die zich gewoon goed voelen. Als ook die tijd verstreken is, vraagt St.-Pieter waar hij de eeuwigheid wil doorbrengen.

Die antwoordt: “Tja, ik had het nooit gedacht, maar ik denk dat ik toch beter in de hel thuishoor.”

Dus brengt St.-Pieter de man terug naar beneden. Als hij de deur opent, ziet hij alleen nog maar een eindeloos stort. Al zijn vrienden zijn uitgeput en moeten onophoudelijk op de vuilnisbelt werken. Met een brede grijns komt de duivel aangelopen en legt zijn arm rond de schouder van de politicus.

Die is compleet overstuur en zegt: “Ik begrijp het niet. Gisteren was het hier nog zo mooi en hadden we een leuke tijd. Nu is het hier alleen nog maar stank, viezigheid en ellende.”

De duivel kijkt hem aan en zegt: “Natuurlijk. Gisteren waren het verkiezingen en vandaag is de dag nadat je voor ons hebt gekozen.”

DEEL deze hilarische grap met je vrienden!

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.