DIT is de tragische reden waarom deze 8-jarig bruid stierf tijdens haar huwelijksnacht. Dit is ZIEKELIJK!

Vandaag de dag zijn gedwongen huwelijk extreem controversieel en worden in bepaalde culturen nog altijd toegestaan. Een hardleerse traditie in Yemen bestaat erin dat jonge meisjes gedwongen worden om met veel oudere echtgenoten te trouwen, en dit kan soms dodelijk aflopen, zoals in een recent geval van een gedwongen huwelijk gebeurde.

bruid

Wat zou jij doen als je niet de keuze zou hebben om te trouwen met wie je wil? Wat zou je doen als je echtgenoot zoveel ouder is dat het gewoon niet hoort om samen te zijn? Dit is nochtans wat vele jonge meisjes in Yemen ervaren als ze gedwongen worden om te trouwen. Het is niet ongebruikelijk dat meisjes van nog geen acht jaar gedwongen worden om te trouwen met mannen die vijf maal zo oud zijn. Deze traditie heeft verregaande gevolgen, niet alleen voor het leven van de meisjes zelf, maar ook voor de hele samenleving. Het leven van kleine meisjes wordt weggenomen en soms in de meest letterlijke betekenis.

Een jong meisje stierf tijdens haar huwelijksnacht ten gevolge van interne bloedingen toen haar man haar verkrachtte. Ze was acht jaar oud. Een kwart van de bevolking in Yemen trouwt nog voor ze 15 worden wat een steeds maar toenemend probleem wordt in het land.

bruid2

Omwille van dergelijke gebeurtenissen komt er echter steeds meer weerstand tegen deze praktijken en wordt er opgeroepen om dit voor eens en voor altijd te stoppen. Maar voor de bevolking in Yemen is de traditie zo diep ingebakken dat het moeilijk is om dit van vandaag op morgen te realiseren.

bruid

bruid3

Deze praktijk is gevaarlijk en mensen moeten bewust gemaakt worden van dit probleem.

Het laatste viral nieuws direct in je inbox

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste viral nieuws? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.