Deze “uitgehongerde” puppy is zo hongerig dat ze plastic eet – dan komen haar helden eraan.

Dierenliefhebbers over de hele wereld weten wat het is om een geadopteerde hond een nieuwe thuis te schenken. Het laatste geval bereikt ons vanuit Texas, waar een jong stel een uitgemergelde puppy opmerkte en ze konden gewoon niet de andere kant opkijken.

little1

Cameron Trammell en zijn vriendin stonden zondagochtend op het balkon en maakten zich klaar voor een lange dag shoppen. Gelukkig keken ze die ochtend even naar beneden, waar ze een kleine uitgeputte puppy in het gras zagen liggen.

Aanvankelijk dachten ze dat de eigenaar in de buurt was, maar dat bleek na een tijdje toch niet het geval te zijn. Dan beseften ze dat deze puppy misschien wel ernstig in moeilijkheden verkeerde.

little2

Toen ze beneden bij de hond kwamen, was het duidelijk dat hun instincten het bij het rechte eind hadden. De kleine hond droeg een halsbandje maar was totaal uitgehongerd en zat helemaal onder de vlooien.

Ze namen een wasmand en brachten de hond naar binnen.

Na een kort bezoekje aan de dierenwinkel, waar ze anti-vlooienmiddel kochten, gaven ze Little One, zoals ze de puppy noemden, twee luxe baden en verwijderden zorgvuldig al het ongedierte in haar vacht.

little3

Toen Little One eindelijk schoon was, was ze te zwak om te wandelen en wist ze nog niet goed of ze deze mensen nu wel of niet moest vertrouwen.

little4

Wanneer de puppy een dutje deed, merkte het stel op hoe mager deze hond eigenlijk wel was. Little One dronk en at wel een beetje, maar dat braakte hij korte tijd nadien weer uit. Na een volle dag beslisten ze om een dierenarts te consulteren.

little5

Bij de dierenarts kregen ze heel slecht nieuws te horen over de hond die zopas in hun leven was gelopen. De hond was erg ziek. Een scan toonde aan dat er een blokkering in haar spijsverteringsstelsel zat. Dit werd namelijk veroorzaakt door het eten van afval en plastic in een wanhopige poging om te overleven.

De dierenarts probeerde het probleem aanvankelijk extern op te lossen, maar dat mocht niet baten.

De arts bevestigde dat een operatie nu nog de enige oplossing was.

Het stel kreeg te horen dat een operatie ongeveer 5.000 dollar zou kosten en dat de kans bestond dat de puppy de operatie niet zou overleven.

little6

Trammell zegt hierover:

“Laten we eerlijk zijn. Er was maar een optie” schrijf hij. “Laten we het doen!” Ze verdient een kans. Een operatie past niet meteen binnen ons budget, maar er was GEEN denken aan dat we haar zouden laten inslapen.”

Little One werd na de operatie wakker met een groot litteken, maar ging achteraf gelukkig met haar nieuwe familie terug naar huis.

little7

Nadat hun verhaal online werd geplaatst, ging het al snel viraal. Toen de factuur kwam, zag het stel dat er een fikse korting werd toegekend waardoor het totaalbedrag nog 3.000 dollar bedroeg. Via een geldinzamelactie hadden ze ongeveer de helft bij elkaar.

little8

Het goede nieuws is dat de operatie het helemaal waard was.

Little One is terug thuis en herstelt goed. Het beste nieuws is dat ze naar verwachting helemaal zal herstellen.

DEEL deze mooie redding met je vrienden op Facebook!

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.