De kat van oma blijft maar tegen haar buik aan drukken. Dan ontdekken de artsen de kanker

Als je katten hebt, dan weet je hoe gek deze liefdevolle beestjes wel kunnen zijn. Als je ze probeert te knuffelen dan doen ze alsof je ze nooit eerder ontmoet hebt. Maar van zodra je de kamer wil verlaten, volgen ze je op de voet! Het zijn zachtaardige, grappige en een beetje tegendraadse wezentjes.

Maar de volgende keer dat je kat weer eens raar begint te doen, let je maar beter op. Blijkt namelijk dat katten veel meer kunnen voelen dan we soms aannemen. Van honden weten we ondertussen dat ze kankercellen kunnen opsporen, maar nu blijkt dat ook katten over gelijkaardige vaardigheden beschikken.

PIC FROM HARRY WHITEHEAD / CATERS NEWS AGENCY - (PICTURED: FRAMED PHOTOGRAPHS OF (LEFT TO RIGHT) REMMIE, DINK,Y AND JAFFY.) - A devoted cat owner claims her furry friends have saved her life by finding her cancer. Stephanie Doody, 55, from Tamworth, Staffs, had no other symptoms but says her three beloved moggies repeatedly nudged her stomach. When she finally listened to their animals intuition, her doctor discovered a tumour on her appendix a rare cancer that is usually symptomless and normally goes undiagnosed until it is too late. Stephanie, who has now had surgery and is recovering, said: They have saved my life. SEE CATERS COPY.

Stephanie Doody, een grootmoeder uit het Verenigd Koninkrijk, zou misschien nooit naar de dokter geweest zijn als het niet van haar drie geliefde katten had afgehangen. Ze voelde zich helemaal niet ziek, en evenmin had ze symptomen die op kanker zouden kunnen wijzen, maar haar katten hadden wel een vreemde gewoonte ontwikkeld.

De drie katten volgden haar overal – niet meteen ongewoon – maar van zodra ze neerzat, begonnen ze op haar buik te trappelen en te drukken.

Haar katten genaamd Rennie, Dinky en Jaffy bewezen echter kanker vroegtijdig te kunnen opsporen. Zoals ze uitlegt: “Mijn katten bleven me al een tijdje achtervolgen, maar dat is normaal – het zijn katten en dat is wat katten doen. Maar het werd steeds intenser en gedurende maanden bleven ze bij mij waar ik ook ging.”

Vooral Jaffy was erg behulpzaam om haar erop wijzen dat er iets aan de hand was.

Nadat de katten haar al maanden op de voet gevolgd hadden, kreeg Jaffy een nieuwe gewoonte: hij zou nu ook elke nacht op haar buik slapen.

Uiteindelijk vond Doody waar haar katten zo bezorgd over waren.

Ze was een beetje afgevallen waardoor ze voor de eerste keer een bult op haar onderbuik zag. Ze vermoedde dat het dat was waar haar katten haar op hadden willen wijzen. Zelf kon ze het niet vinden totdat ze een beetje was afgevallen.

Ze ging meteen naar de dokter en die was al even verbaasd als zijzelf. Met een paar testen konden ze een baarmoedercyste, baarmoederkanker en darmkanker uitsluiten. Maar ondanks de onderzoeken dachten de dokters nog steeds aan kanker – alleen een type dat niet met deze testen opgespoord kon worden.

Gesteund door haar echtgenoot, stiefdochter en uiteraard haar katten, wachtte ze vol spanning op de diagnose van haar mysterieuze kanker. Uiteindelijk bepaalden de artsen dat het om een zeldzame appendixkanker ging.

Deze vorm van kanker is zeer moeilijk op te sporen en het wordt vaak te laat opgemerkt. In de meeste gevallen wordt het zo laat ontdekt dat er geen behandelingen meer mogelijk zijn. Doody heeft ontzettend veel geluk gehad dat haar katten bleven aandringen om de bult te helpen detecteren.

Dankzij haar katten kon Doody snel geopereerd worden en werden de aangetaste zones verwijderd. Ze moest haar baarmoeder, galblaas en een stuk van haar dikke darm laten wegnemen, maar ze mag van geluk spreken dat de kanker niet verder kon uitzaaien.

Achteraf legde ze uit: “De operatie was verschrikkelijk en het waren enkele heftige dagen op de morfine, maar zonder zou ik zeker gestorven zijn.”

Ze is ook zeker dat ze haar leven aan haar katten te danken heeft. Zij konden de kanker immers als allereerste opsporen. Zelf wijdt ze het aan hun geurzin: “Als je kanker hebt, treden er moleculaire veranderingen op in je lichaam en zij kunnen dat gewoon ruiken. Daarom proberen ze ook op alle mogelijke manieren je aandacht te trekken.”

Het belangrijkste is dat ze momenteel terug thuis is en het goed stelt met haar familie en haar toegewijde katten.

DEEL dit bericht als ook jij weet dat dieren een “zesde zintuig” hebben!

Bron: Caters News Agency

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.