Ze boren een tunnel door de 1000 jaar oude boom. 130 jaar later ontdekt men iets treurigs

De Pioneer Cabin Tree is een oeroude mammoetboom die in het Calaveras Big Trees Park in California staat. Experten schatten de ouderdom van de boom, met een doorsnede van tien meter, op 1.000 jaar. Om toeristen te lokken besloot men 130 jaar geleden in 1880 om een tunnel door de boom te boren.

Tot dit jaar was de mammoetboom de belangrijkste toeristische trekpleister van het park. Maar de splitsing in de stam heeft de gezondheid van de boom na een eeuw zwaar toegetakeld. De kruin van de Pioneer Cabin Tree is gestopt met groeien. Een zwaar onweer heeft het lot van de boom definitief bezegeld.

Toen de parkwachters onlangs de schade na het onweer gingen opmeten, deden ze een vreselijke ontdekking: de Pioneer Cabin Tree lag geveld op de grond. Door de sterke regenval konden de wortels de eeuwenoude boom niet meer recht houden.

Meer dan 1.000 jaar groeide deze mammoetboom naar de hemel toe en zag honderden generaties van mensen aan zich voorbijgaan. Nu is dit stukje levende natuurgeschiedenis dood. Droevig dat het zover moest komen.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron: Twitter / KCBSNews

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.