Deze baby verrotte letterlijk. Maar als je haar nu ziet, tovert ze gegarandeerd een glimlach op je gezicht

Toen de kleine Harmonie-Rose Ivy Allen in Bath, Verenigd Koninkrijk, geboren werd, konden haar ouders niet vermoeden wat er tien maanden later zou gebeuren. Op een dag, toen Harmonie 11 maanden oud was, had ze een beetje last van wat een verkoudheid leek. Maar algauw kreeg het meisje ook ademhalingsproblemen. Ze brachten haar naar het ziekenhuis, maar pas toen ze deze symptomen een derde keer kreeg, beslisten de artsen om haar ook daadwerkelijk in het ziekenhuis te houden. “Toen ik zag dat haar neusje blauw uitsloeg, wist ik dat het meningitis was. In nog geen miljoen jaren had ik kunnen denken dat dit ons zou kunnen overkomen. Je denkt altijd dat dit alleen maar bij anderen voorkomt”, vertelde de moeder.

Korte tijd na haar doopsel begon de familie zelfs al afscheid te nemen van het kleintje … haar ouders konden nog steeds niet geloven wat er aan de hand was. “Volgens de artsen zou Harmonie op elk moment kunnen gaan en als ze bij ons zou blijven zou ze nooit meer de Harmonie zijn die we kenden.”

Maar waar de artsen geen rekening mee hadden gehouden, was de kracht van dit kleine meisje. “Harmonie ademde zelfstandig, ondanks dat ze aan de beademingsmachine gedwongen werd. Daardoor wist ik dat ze aan het vechten was. Ze had alleen een beetje tijd nodig om opnieuw krachten op te doen”, vertelt de trotse moeder. Maar dan volgde een moment dat voor altijd in het geheugen van de familie gegrift zal blijven: ze moesten de vier ledematen van Harmonie amputeren. Het meisje zou haar armen en benen verliezen als gevolg van deze vreselijke ziekte.

Maar niet alleen dat: het meisje kreeg een stoma en moest gedurende vier weken nierdialyse ondergaan. Bovendien moet ze een heleboel medicatie nemen tegen huiduitslag, fantoompijn en pijnlijke botten. “De ziekte heeft haar hele lichaam vernietigd … en het begon allemaal als een onschuldige verkoudheid.”

Aanvankelijk weigerde Harmonie haar protheses te gebruiken. Toen haar derde verjaardag naderde, hadden haar ouders een idee: ze zouden haar een speciaal geschenk bezorgen. Het was echter uitermate moeilijk verkrijgbaar, maar uiteindelijk zouden ze het toch te pakken krijgen.

Het Amerikaanse bedrijf A Step Ahead Prosthetics legt zich tot op het maken van poppen met protheses. De ouders stuurden de favoriete poppen van Harmonie naar het bedrijf op en die lieten ze gratis aanpassen met protheses. Toen Harmonie haar pop genaamd Rebecca zag, riep ze uit: “Mama, ze is helemaal zoals mij!” Harmonie had nog nooit iemand anders gezien met geamputeerde ledematen en dankzij de pop voelde ze zich niet meer alleen op de wereld.

De pagina Hope For Harmonie vertelt het verhaal van deze kleine meid en langs deze weg hoopt de moeder andere ouders ook te waarschuwen voor de gevaren van meningitis op jonge leeftijd.

Deze kleine meid is zo moedig. De volgende keer dat je voor een obstakel staat in het leven denk dan maar eens aan Harmonie hoeveel hindernissen zij al niet heeft moeten overwinnen en toch blijft ze lachen.

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: queminova en Facebook

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.