Artsen handelden snel, nadat een naar rottend vlees stinkende pup met een elastiek over zijn snuit in het asiel werd afgeleverd

Eind maart werd een eenjarige Yorkie afgegeven bij een asiel in West Palm Beach in Florida. Er steeg een ondraaglijke stank op van haar lichaampje, en de dierenartsen van de dierenkliniek van Paws 2 Help wisten dat dit niet veel goeds kon betekenen.

“Ze rook naar rot vlees dus ik wist dat er ergens op haar gezicht dood weefsel moest zitten”, zei Dr. Lisa Matthews. Pixie de hond was er zichtbaar slecht aan toe.

Haar snuit werd met een elastiek dichtgebonden, waardoor ze wonden tot op het bot had opgelopen. De dokters wisten dat Pixie een infectie had, dus besloten ze om haar meteen de nodige medische noodhulp te bieden.

“Voor zover we weten leefde ze in een kooi buiten op een betonnen binnenplaats. In haar korte leven ging ze over van persoon tot persoon”, schreef het asiel op hun Facebookpagina. De dames die haar binnenbrachten zeiden dat een buur een band rond haar snuit had gebonden om te vermijden dat ze zou blaffen. En naar de aanblik van haar verwondingen moet ze ook enige tijd uitgehongerd geweest zijn.

Nadat ze de band verwijderd hadden, moesten de dokters een manier verzinnen om haar weer te doen eten. Met haar zwaargewonde mond was het immers moeilijk om normale hondenvoeding te consumeren.

Paws 2 Help wilden haar echter niet zomaar opgeven: “Als ze de volgende 18 uur overleeft, zullen we haar opereren en een voedingstube inbrengen.”

Uiteindelijk begon Pixie toch terug te eten, maar alleen babyvoeding. Ze kampte nog met een gemene infectie, maar de personeelsleden zeiden dat dit haar er niet van weerhield om met haar staart te kwispelen.

Ondanks tekenen van verlatingsangst transformeerde Pixie langzaam tot een normale hond. Maar er moest nog iets gedaan worden. Het was tijd om de harteloze mensen die haar dit aandeden op te sporen.

Ondertussen stromen de adoptieverzoeken bij de organisatie binnen, maar die werden voorlopig afgewezen totdat ze weer helemaal gezond is. “Als de tijd rijp is, zal ze in een eeuwige thuis terechtkomen”, liet Paws 2 Help nog weten.

DEEL deze hartverwarmende redding om deze geweldige organisatie een hart onder de riem te steken.

Bron: YouTube en www.liftable.com ; Afbeeldingen: Facebook

Het laatste viral nieuws direct in je inbox

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste viral nieuws? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.