Als ze deze kat uit het stro heffen, hangt er iets aan dat niemand verwacht had.

In de buurt van het kleine plaatsje Clara in Ierland is iets zo ongewoon voorgevallen, dat experts zich zelfs in de ogen wrijven.

Op een kleine boerderij die toebehoort aan het jonge stel Emma en Ronan Lally vinden we een grote schare dieren: schappen, kippen en natuurlijk de huiskat Della.

stro1

Om hun kleine boerderij te vervolledigen, wilde ze echter nog enkele eenden. Dus kochten ze enkele bevruchte eieren om de eenden te laten uitbroeden.

Ronan legde de eieren voorzichtig in het stro van zijn stal en wachtte geduldig op de grote dag dat de eieren zouden uitkomen. Toen dit grote moment dichterbij kwam, ging hij naar de schuur om zijn nieuwe familieleden te begroeten.

stro2

Toen hij echter in de schuur kwam, volgde een grote schok: de eieren waren blijkbaar uitgekomen, maar van de eendjes was geen spoor te bekennen. Alleen de drie eierschalen waren achtergebleven, maar de kuikens waren verdwenen.

Ronan en Emma hebben meteen een verdachte: misschien had de huiskat Della de eendjes als eerste gevonden? Hun vrees bleek gegrond want plotseling zagen ze Della met iets geels in haar mond rondlopen.

stro3

Ronan wilde onmiddellijk ingrijpen. Onder geen enkel beding kon hij laten gebeuren dat de kat het eendje zou opeten.

Maar Emma moest hem tegen houden. Haar ervaring als vroedvrouw leerde dat de kat de eendjes niet wilde opeten, maar gewoon in haar mond droeg. Ronan kon zijn ogen niet geloven, maar toch bleek het de waarheid te zijn.

Ze volgden Della naar haar schuilplaats en daar vonden ze niet alleen drie eendjes, maar ook nog eens drie kleine katjes. Della had de eendjes naar haar nest gebracht en beschouwde ze als haar eigen kinderen. Ze beschermde hen net zoals een biologische eenden-moeder dat gedaan zou hebben.

stro4

Het meest ongelofelijke is nog: om het gezinnetje te beschermen, besloot de kat om de kuikentjes naar warmere oorden te brengen.

stro5

Toen de kuikentjes groter werden, bleven ze Della als hun moeder beschouwen en ook omgekeerd bleef Della voor haar “vreemde” eendjes zorgen.

stro6

Hieronder zien we Della en haar gezin in actie.

DEEL dit opmerkelijke bericht uit de dierenwereld met je vrienden op Facebook!

Het laatste viral nieuws direct in je inbox

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste viral nieuws? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.