Als je je huis verlaat om te reizen of voor een noodgeval, leg dan een munt en een mok ijs en plaats deze in de vriezer. Dit is waarom…

Als er zich een natuurramp voordoet, zijn er meer dan genoeg bezorgdheden. Hoe gevaarlijk is het? Is er voldoende tijd om iedereen te evacueren? Zullen je geliefden veilig zijn? Zal je eigendom het overleven? Noodsituaties zijn onvoorspelbaar. In deze chaotische en stresserende periode, loont het om een beetje praktische kennis te hebben. Dankzij Sheila Pulanco Russell uit North Carolina kunnen we ons allemaal een beetje veiliger voelen met de praktische tip die ze met de wereld deelde.

Haar tip noemt “De Een Kopje Tip” – en bestaat uit drie elementen: een muntje, een kopje water en een koelkast.

Wat hebben deze drie ingrediënten gemeenschappelijk? Tijdens een evacuatie is het onzeker of je wel elektriciteit zult hebben. Het is ook onzeker hoeveel tijd je zult hebben om je huis te evacueren. Idealiter hebben mensen thuis een evacuatiekit met de meest essentiële benodigdheden en enkele niet bederfbare etenswaren. Maar wat met je gekoelde en ingevroren eetwaren? Wat wordt er daarvan en als je terug thuiskomt, is het dan nog veilig om ze te eten?

Sheila geeft het antwoord met de onderstaande foto:

kopje1

Instructies:

  • Plaats een kopje water in je diepvriezer.
  • Laat het water bevriezen tot het hard is en leg er dan een muntje op en steek het opnieuw in je diepvries.
  • Laat het in je diepvries zitten.

Wat bereiken we met deze tip?

Het helpt om te bepalen of het voedsel nog wel goed is en of het in je afwezigheid eventueel ontdooid is.

Als je na een evacuatie terugkeert, en je ziet dat het muntje gezakt is, weet je dat je eten intussen ontdooid is geweest en later terug bevroren. In dat geval weet je dus dat deze etenswaren weggegooid moeten worden.

Deze tip is niet alleen nuttig voor een evacuatie, maar ook gewoon als je langdurig weg bent van huis, bijvoorbeeld tijdens een vakantie.
DEEL deze nuttige tip met iedereen die je kent!

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.