Als deze man ziet wie er naast hem gaat zitten in het vliegtuig walgt hij. 2 uur later haat hij zichzelf hierom.

Deze man gaat aan boord in het vliegtuig en neemt de zitplaats aan het raam.

Hij gaat lekker zitten en maakt zich klaar voor zijn vlucht van Tokyo naar Hong Kong. Dan gaat er ineens een vrouw naast hem zitten en hij is meteen gefrustreerd en vol afkeer. Hij beschrijft het moment:

119

“Hoi! Hoe gaat?” De vrouw lachte toen ze de zitplaats naast me nam. Ze moest zichzelf langzaam laten zakken en haar enorme kont in de stoel persen.

Ze ging comfortabel zitten en legde haar enorme arm op onze gezamenlijke armleuning. Haar enorme aanwezigheid vulde de ruimte om ons heen en maakte mij en mijn zitplaats piepklein..

Ik sidderde en ging zo veel mogelijk naar het raam zitten.  

Ze leunde naar me toe en herhaalde haar begroeting in een vrolijke en vriendelijke stem. Haar gezicht torende boven mijn hoofd en dwong mij haar aan te kijken. “Hi,” antwoordde ik met duidelijke afkeer.

Ik draaide weg om uit het raampje te kijken en pruilde stilletjes over de lange uren waarin in oncomfortabel zou gaan zijn met dit monster naast me.

Ze gaf me een duwtje met haar vlezige arm. “Ik heet Laura. Ik kom uit Engeland. En jij? Japan?”

“Maleisië,” blafte ik.

“Het spijt me! Wil je mijn verontschuldiging aannemen? Kom, schudt mijn hand. Als we zes uur naast elkaar moeten zitten kunnen we maar beter vrienden zijn, denk je niet?” Een handpalm waaide voor mijn gezicht. Ik schudde met tegenzin haar hand, nog steeds stil.

Laura ging een gesprek met me aan zonder mijn onvriendelijke reacties op te merken. Ze sprak vol plezier over zichzelf en haar reis naar Hong Kong om haar vrienden te bezoeken. Ze ratelde een lijst af van de dingen die ze zou kopen voor haar studenten van de kostschool waar ze les gaf..

Ik gaf haar zo kort mogelijke antwoorden op vragen over mij. Zonder zich te laten beïnvloeden door mijn kilte, knikte ze als ze commentaar gaf op mijn antwoorden. Haar stem was warm en liefdevol. Ze was aardig en behulpzaam  toen we maaltijden en drankjes kregen en zorgde ervoor dat ik ruimte had om in mijn stoel te bewegen. “Ik wil je niet om je oren slaan met mijn olifantenlichaam!” zei ze oprecht.

Tot mijn verbazing opende het gezicht, dat ik uren eerder weerzinwekkend vond, in bijzondere glimlachen, levendig en kalm tegelijk. Ik kon niet anders dan mijn schilden langzaam laten zakken.

Laura was een interessante gesprekspartner. Ze had veel gelezen over onderwerpen variërend van filosofie tot natuurkunde. Ze kon een onderwerp dat in eerste instantie onbelangrijk leek iets maken om verder te onderzoeken en begrijpen. Haar commentaar was grappig en inspirerend. Toen ons onderwerp veranderde in culturen was ik aangenaam verrast door haar intelligente commentaar en goed doordachte analyses.

Tijdens ons gesprek wist Laura al het personeel dat ons serveerde lachend om haar grappen weg te laten lopen.

Toen een stewardess onze borden wegruimde maakte Laura verschillende grapjes over haar gewicht. De stewardess lachte hardop en greep Laura’s hand, “Jij maakt mijn hele dag goed!”

De volgende minute luisterde Laura geïnteresseerd en gaf tips voor de gewichtsproblemen van de stewardess. Voordat ze wegliep zei de dankbare stewardess: “Ik moet werken. Ik kom zo terug om er met je over te praten.”

Ik vroeg Laura: “Heb je er ooit over nagedacht om af te vallen?”

“Nee, ik heb er hard voor gewerkt om zo te worden. Waarom zou ik het op willen geven?”

“Je bent niet bang voor cardiovasculaire aandoeningen die veroorzaakt worden door overgewicht?”
“Helemaal niet. Je krijgt die ziektes alleen als je jezelf de hele tijd druk maakt om je gewicht. Kijk, advertenties voor dieet centra die zeggen, ‘Bevrijd jezelf van je extra bagage zodat je vrij bent om jezelf te zijn.’ Dat is flauwekul! Je bent vrij als je comfortabel bent met wie je bent en hoe je eruit ziet op elk moment van elke dag van het jaar! Waarom zou ik mijn tijd verkwanselen aan afvallen als ik zo veel andere belangrijke dingen te doen heb en er zo veel mensen zijn om bevriend mee te raken? Ik eet gezond en loop regelmatig; ik ben dik omdat ik geboren ben om dik te zijn! Er is meer te doen in het leven dan je de hele dag zorgen te maken over je gewicht.”

Ze nipte van haar wijn. “Bovendien, God geeft me zo veel geluk dat ik een groter lichaam nodig heb om het allemaal vast te houden! Waarom zou ik gewicht verliezen om mijn geluk te verliezen?” Onder de indruk van haar redenering moest ik lachen.

Laura ging verder. “Mensen zie me vaak als een dikke vrouw met een grote voorgevel, dikke dijen en een dikke kont die nooit door een man aangekeken zal worden. Ze zien me als een  zak aardappelen. Ze denken dat ik lui ben en geen doorzettingsvermogen heb. Ze hebben het mis. “Ze hield haar glas omhoog naar een steward die voorbij kwam. “Wat meer van deze magnifieke wijn graag.” Ze lachte vriendelijk naar de steward. “Geweldige service van dit personeel. God zegene jullie allemaal.”

Ze draaide zich naar mij, “Ik ben van binnen eigenlijk dun. Ik ben zo energiek dat mensen me niet bij kunnen houden. Dit extra gewicht is er om mij wat langzamer te maken, anders ren ik overal heen om achter mannen aan te hollen!”

“Rennen de mannen achter je aan?” vroeg ik als grap.

“Natuurlijk. Ik ben gelukkig getrouwd maar mannen blijven maar huwelijksaanzoeken doen.  

“De meeste hebben relatieproblemen en hebben iemand nodig om in vertrouwen te nemen. Om de een of andere reden praten ze graag met mij. Ik denk dat ik therapeut had moeten worden in plaats van leraar!”

Laura pauzeerde voordat ze bedachtzaam zei, “Weet je, de relatie tussen man en vrouw is zo complex. Vrouwen aanbidden mannen en noemen hem ‘Schat’ totdat ze erachter komen date r tegen ze gelogen is, en dan worden ze bitter! Mannen houden zo veel van vrouwen dat ze hen zien als hun zielsverwant, totdat ze naar hun creditcardrekening kijken, dan worden vrouwen duivels!”

Ons boeiende gesprek had de vlucht in iets ontzettend leuks veranderd. Ik was gefascineerd door de manier waarom mensen zich tot haar aangetrokken voelden. Tegen het einde van de vlucht stond bijna de helft van het personeel vlak bij ons om te lachen en grapjes te maken met Laura. De passagiers om ons heen deden ook mee aan het plezier. Laura was het middelpunt van de aandacht en vulde de cabine met een heerlijke warmte.  

Toen we gedag zeiden in de aankomsthal van Kai Tak Airport in Hong Kong zag ik hoe ze op een grote groep aanbiddende volwassenen en kinderen afliep. Gejuich klonk toen de groep Laura kuste en omhelsde. Ze draaide zich om en knipoogde naar mij.

Ik was overweldigd toen ik me realiseerde dat Laura de mooiste vrouw was die ik ooit in mijn leven ontmoet had.

Wauw, ongelofelijk verhaal nietwaar? Het is goed om te weten dat zelfs klootzakken in een paar uur weer normaal kunnen leren doen. Deze man is weer helemaal bij zinnen gekomen en realiseerde zich wat ware schoonheid is! Deel dit verhaal met je vrienden en familie.

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.