“Aan mijn dochter met het Downsyndroom op haar trouwdag” – Pakkende brief gaat de wereld rond.

Het is de plicht van een vader om hun dochters te beschermen en te dienen; hen beschermen tegen het kwaad en om ervoor te zorgen dat ze door geluk omringd worden. Paul Daughtery is een van die vaders. Hij dient zijn dochter Jillian met heel zijn hart en dat heeft hij altijd al gedaan. En is nog meer beschermend nu Jillian met het downsyndroom geboren werd.

down

Tijdens haar leven was hij bezorgd dat zijn prachtige babymeid niet de ervaringen zou hebben die andere kinderen hebben. Zoals vriendjes maken, bij vriendinnen blijven slapen, naar het bal gevraagd worden. Maar blijkt dat dit voor Jillian helemaal geen probleem was en dat ze dit allemaal zelf verwezenlijkte. Ze is sterk, extravert en houdt van een feestje.

We spoelen even voort naar haar volwassen leven en Jillian heeft niet alleen de liefde van haar leven gevonden, maar staat ook op het punt om te trouwen. En op de dat dat papa haar naar het altaar zou begeleiden om het “ja-woord” te geven, schreef Paul een brief vervuld met zorg, trots en liefde:

Liefste Jillian,

Het is de namiddag van je bruiloft. 27 juni 2015. Binnen twee uur loop je de belangrijkste meters van je leven. Het is echt geweldig wat je bereikt hebt. Ik weet niet hoe groot de kans is dat iemand met het downsyndroom met de liefde van haar leven kan trouwen.

Ik weet dat je hen verslagen hebt.

Je bent nu boven en treft de laatste voorbereidingen met je moeder en de bruidsmeisjes. Je haar is perfect gekruld. Je fonkelde jurk trekt alle zonnestralen door het raam aan. Je make-up zet je schoonheid die sinds je geboorte alleen nog maar gegroeid is nog meer in de verf. Je glimlach is bloeiend en voor eeuwig.

Ik ben buiten, onder het raam en kijk naar boven. Voor deze momenten leven, wanneer dromen en hoop elkaar ontmoeten. Wanneer alles dat we ons hebben voorgesteld zich aandient. Alles is mogelijk. Dat besef ik nu meer dan ooit als ik onder dit raam sta.

Ik heb je alles en ook niets te vertellen. Toen je geboren werd en ook later heb ik me nooit zorgen gemaakt over wat je op academisch vlak zou bereiken. Jouw mama en ik zouden dit mogelijk maken. We zouden de leraren motiveren om je te onderwijzen en we wisten dat je een geweldige studente zou zijn.

Wat we niet konden, is andere kinderen net als jij maken. Je aanvaarden, vrienden met je worden en samen in de sociale arena met je staan. We dachten: Wat is een leven van een kind zonder vriendjes, zonder slaappartijtjes bij vriendinnen en dates voor het bal?

Ik maakte me toen zorgen. Ik huilde toen je op een avond naar beneden kwam en verklaarde dat je geen vrienden had.

We wensen allemaal hetzelfde voor onze kinderen. Gezondheid, geluk en het talent om de wereld te verkennen en ervan te genieten. Dat is het geboorterecht van elk kind. Ik maakte me zorgen over het vervolg van je leven, Jillian.

Dat had ik niet moeten doen.

Je bent zo natuurlijk wanneer op het sociale contacten aankomt. In de basisschool noemden ze je de burgemeester omwille van je vaardigheid om iedereen te mobiliseren. Je danste bij het dansteam van de school. Je zat vier jaar op de hogeschool en liet een diepe indruk na op iedereen die je ontmoette.

Weet je nog al die dingen die ze zeiden dat je niet zou kunnen doen Jills? Je zou nooit op een fiets kunnen rijden of aan sport doen. Je zou niet naar de hogeschool kunnen gaan. En je zou zeker niet kunnen trouwen. Kijk nu eens naar je.

Je bent de liefste persoon die ik ken. Iemand die in staat is om een leven vol sympathie en empathie te leiden, en zonder verborgen agenda’s of jaloezie, je bent gewoon iemand die we allemaal zouden willen kennen. Het werkte voor je gewoon omwille van de persoon die je bent.

Ik zou je willen zeggen om je hele hart aan je verloofde Ryan te geven, maar dat is vanzelfsprekend. Ik zou je willen zeggen om lief voor hem te zijn, maar daar twijfel ik evenmin een seconde aan. Want dat doe je allemaal al met iedereen die je kent. Ik zou jullie een leven lang vriendschap en wederzijds respect willen wensen, maar jullie zijn al tien jaar samen en hebben dat al voldoende bewezen.

Nu bewandelen jij en Ryan een ander pad. Het is een nieuwe uitdaging en niet meer uitdagend dan voor iedereen die gaat trouwen. Gezien de persoon die je bent, zal het wellicht gemakkelijker worden. Geluk komt bij jou heel gewoon.

Evenals jouw talent om andere gelukkig te maken.

Ik zie je nu. De voorbereiding is gedaan, de deuren zwaaien open. Mijn kleine meid helemaal in het wit staat op de drempel van weer een nieuwe droom die uitkomt. Ik sta helemaal perplex en het enige wat ik kan uitbrengen is dat je er geweldig uitziet.

Jillian bedankt me. “Ik zal altijd je kleine meisje zijn” is dan wat ze me zegt.

“Ja dat zal je altijd zijn” zei ik nog. “Tijd om te gaan nu, we moeten een wandelingetje maken.”

down1

Deze brief straalt zoveel onvoorwaardelijke liefde uit en herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om vertrouwen te hebben dat alles uitdraait zoals het hoort.

DEEL deze belangrijke boodschap vandaag nog!

Het laatste viral nieuws direct in je inbox

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste viral nieuws? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.