4 artsen zeggen tegen de jonge vrouw, dat ze zich geen zorgen hoeft te maken. De 5e vertelt haar pas de keiharde waarheid

Voor de 23-jarige Rachael Sawka uit het Canadese Winnipeg begint in januari 2016 een ware nachtmerrie: ze merkt een kleine buil in haar nek op. Als ze naar de arts gaat om iets ernstig uit te sluiten, zegt die haar dat het om een onschuldige cyste gaat. Ze gelooft de arts omdat de beul op dat ogenblik “maar” zo groot was als een muntstuk. Maar als de bult na een paar weken niet verdwijnt, maar in tegendeel nog groter was geworden, vraagt Rachael om een tweede opinie. Maar ook deze arts zegt dat het een “onschuldige cyste” is. Ondertussen is de bult al meer dan 15 cm groot.

sawka1

Afbeelding: YouTube

Daarna wimpelen ook een tweede en derde arts Rachael af. Ongelofelijk, want de bult blijft alsmaar groeien! Maar de jonge vrouw laat de moed niet zakken. Wanhopig bezoekt ze een vijfde arts. En die zal eindelijk de correcte diagnose stellen.

Het gaat in werkelijkheid om een tumor. Er wordt onmiddellijk een operatie voorbereid. Tijdens deze ingreep werd het gezwel verwijderd en een plaat van titanunium in haar nek aangebracht om het achtergebleven gat te dichten. De operatie was succesvol verlopen. De patiënt kwam er met de schrik vanaf en mag een volledige genezing verwachten.

sawka2

Afbeelding: YouTube

Maar toch is Rachael woedend. Want Rachael is zeker: moest de tumor eerder ontdekt zijn, dan was deze drastische ingreep niet nodig geweest. Vandaag pleit ze voor een vroegtijdige opsporing van kanker. Ze wil alle patiënten aanmoedigen om telkens een tweede en desnoods derde opinie te vragen bij twijfel.

De lokale artsenvereniging heeft zich bij de dame verontschuldigd. De jonge vrouw blijft erbij dat de artsen de kanker vroeger hadden kunnen en moeten herkennen.

Gelukkig vertrouwde Rachael op haar instincten! Dit verhaal toont duidelijk aan dat men op het eigen buikgevoel moet vertrouwen als het op gezondheid aankomt!

DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden!

Bron: LittleThings en YouTube

Het laatste viral nieuws direct in je inbox

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste viral nieuws? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.