15 jaar lang kwelt dit Russische meisje zichzelf. Maar in Hamburg stellen de artsen iets ongelooflijks vast

De 17-jarige Sofya Babich uit Toljatti in Rusland presenteert zich op de sociale media zoals zovele andere tieners van haar leeftijd: ze post selfies en foto’s met haar vrienden. Ze houdt van make-up en haarstyling. Als men haar stralende ogen bekijkt, kan men zich nauwelijks voorstellen dat ze al 15 jaar vreselijk lijdt.

A photo posted by Σόφια 👸🎤 🎶 💖 🌺 (@sofya_babich) on

Kort na haar geboorte werd bij haar cerebrale kinderverlamming vastgesteld. “Jullie dochter zal nooit kunnen wandelen. Daar zal je mee moeten leven”, zeiden de artsen tegen de ouders. Een cerebrale kinderverlamming leidt tot symptomen zoals een vermindering van de intelligentie, spastische verlammingen en vreselijke krampen.

Я с Д.Матросов и В.Долинским

A photo posted by Σόφια 👸🎤 🎶 💖 🌺 (@sofya_babich) on

Sofya werd 6 keer geopereerd maar niets hielp. Ze bleef tot haar taille verlamd. De kosten voor de behandelingen waren zo hoog dat ze zich slechts een eenvoudig eenkamerappartement konden veroorloven – helemaal niet aangepast aan een kind met een beperking. Sofya kon bijvoorbeeld niet alleen in bad.

Ещё одно фото с Национальной Премии " Будущее России")) Рядом со мной мой друг Даниил Венедиктов,с которым мы познакомились в апреле,и только спустя 7 месяцев впервые встретились)) Большое спасибо тебе Данька что пришел))) #национальнаяпремия #будущеероссии #Москва #софьябабич

A photo posted by Σόφια 👸🎤 🎶 💖 🌺 (@sofya_babich) on

Maar tot iedereens grote verrassing bleek Sofya een vrolijke meid boordevol dromen en doelstellingen. Ze hield van muziek, gedichten schrijven en zingen. Met haar prachtige stem won Sofya zelfs verschillende nationale en internationale talentenjachten.

A photo posted by Σόφια 👸🎤 🎶 💖 🌺 (@sofya_babich) on

Maar haar grote droom leek onbereikbaar: Sofya wilde kunnen stappen en wandelen. In het jaar 2015 deed ze mee aan de televisieshow “Direct Line.” In deze show krijgen de kandidaten de kans om rechtstreeks met de president te praten. “Ik wil echt lopen. Ik doe mijn uiterste best en geef alles van mezelf, maar heb nog een speciale trainingsuitrusting nodig”, zei Sofya tegen de president. “We kunnen het ons niet veroorloven. Het kost ongeveer 20.000 Roebel (om en bij de 300 euro).”

Юлечка Хлынина)

A photo posted by Σόφια 👸🎤 🎶 💖 🌺 (@sofya_babich) on

Door haar deelname aan het programma werd Sofya een nationale beroemdheid. De volgende dagen kreeg ze niet alleen de gewenste uitrusting, maar ook een behandeling in Duitsland, die helemaal door sponsors betaald werd.

Красавчики-мои физеотерапевты:)

A photo posted by Σόφια 👸🎤 🎶 💖 🌺 (@sofya_babich) on

Enkele weken later kwam Sofya toe in een gespecialiseerd ziekenhuis in Hamburg. Nieuwe onderzoeken toonden aan dat Sofya helemaal geen operatie nodig had, zoals men in Rusland verkeerd had aangenomen, maar uitsluitend een behandeling met medicamenten. Ze leed aan een heel ander type van cerebrale kinderverlamming die met de juiste behandeling genezen kan worden. Moest men dit vroeger ontdekt hebben dan had Sofya niet haar hele jeugd in een rolstoel moeten zitten.

Voor het eerst kreeg ze in Duitsland dus de juiste behandeling. Al na drie dagen in het ziekenhuis waagde het meisje haar eerste stapjes. “Ik wilde zo graag”, zei Sofya. “Ik stond op en deed mijn eerste stap.”

Deze video werd enkele weken later gemaakt: na 15 jaar in een rolstoel kon Sofya eindelijk alleen lopen. Haar moeder Elena vertelt dat zelfs de artsen het niet konden geloven: “Dit is fantastisch! Magisch!”, zei de arts toen hij haar voor de eerste keer zag stappen.

Эта малая часть того чем я занимаюсь. То чего я раньше не могла сделать,здесь очень хорошо видно. Согнуть свои "колени" которых просто нет,руки которые еще год назад я просто не могла разогнуть,спина которая сама делала всё что захочет,которую нельзя было контролировать. А сейчас я контролирую свое тело!!! #Германии #Гамбург #реабелитация

A photo posted by Σόφια 👸🎤 🎶 💖 🌺 (@sofya_babich) on

Vandaag is Sofya terug thuis. Ze leert de controle over haar lichaam terug te winnen en geniet van elke stap. Nu is ze ook als zangeres meer en meer bekend geworden. Toen ze tijdens een optreden uit haar rolstoel opstond, was het hele publiek tot tranen toe bewogen.

A photo posted by Σόφια 👸🎤 🎶 💖 🌺 (@sofya_babich) on

Ongelofelijk wat voor een hoge prijs dit meisje moest betalen voor iets wat voor de meesten onder ons vanzelfsprekend is. Ze heeft echter nog een lange en zware weg af te leggen. Maar zo een ijzeren wil en vastberadenheid zijn we er zeker van dat het allemaal wel goed zal komen.

DEEL deze dappere meid met je vrienden!

Bron: spektrum en Instagram

De laatste verhalen direct in je inbox?

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de ViralTrend nieuwsbrief.